Rabarber-cheesecake trifli {sukkerfri} (3 portioner)
500 g rabarber
100 g kokossukker (eller brunfarin)
obs: denne portion giver meget tilovers så hvis dette ikke ønskes laves portionen mindre
Ingredienser creme:
100 g flødeost
1 dl piskefløde
3-5 twist på en vanille-twister (eller lidt vanillepulver)
1 spsk agavesirup*
1 spsk agavesirup*
2 tsk sukrin (eller 1 tsk sukrin+)*
*agavesirup og sukrin kan erstattes af 2 spsk almindelig sukker
6 digestive kiks (for helt sukkerfri dessert brug da disse hjemmelavede sukkerfri havrekiks)
Fremgangsmåde:
6 digestive kiks (for helt sukkerfri dessert brug da disse hjemmelavede sukkerfri havrekiks)
- Rengør rabarberne og snit dem i 2-3 cm lange stykker
- Kom i et ildfast fad og hæld kokossukkeret på og bland det godt sammen
- Kom i en 150grader varm ovn
- Bag rabarberne i ca. 40minutter eller indtil rabarberne bliver lidt karamelliserede på toppen
- Køl de bagte rabarber (evt. i fryseren), så de er kolde når de bruges i triflien
- Kom kiksene i en frysepose og knus dem med fingrene indtil der både er smulder og større stykker
- Kom piskefløde, sukrin og agave sirup (eller anden sødning) i en skål
- Pisk fløden til blød flødeskum
- Herefter kommes flødeosten i, og der piskes (ved håndkraft) indtil flødeosten er helt fordelt
- Pisk endelig ikke for meget, for så gryner cremen
- Herefter fordeles der lag af skiftevis kiks, bagte rabarber og creme i et glas, og tilsidst toppes med et par bagte rabarber
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar