onsdag den 15. juli 2015

Perfekte hotdog-brød

Med sommerferie og godt vejr føles det som om, at der ingen grænser er for mit overskud ;-) Derfor smækkede jeg forleden lige en dej sammen til hotdog-brød, selvom planen faktisk var at købe nogen. Og sådan gik det til at vi spiste lækre hotdogs med hjemmelavede brød og syltede rødløg. Hotdog-brødene smager virkelig godt, dejen er nem at arbejde med og brødene bliver dejligt luftige. Vær dog opmærksom på at de ca. vokser til dobbeltstørrelse fra de er formet til de er færdigbagte - vores blev lige til den store side ;-)


Perfekte hotdog-brød (ca. 12 stk., inspiration: valdemarsro)
Ingredienser:
3 dl lunkent vand, omkring 37 grader
1 dl cremefraiche
50 g gær
1/2 dl olivenolie
1 æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
100g fuldkornshvedemel (eller anden grov mel)
50g fuldkorns ølandshvedemel (kan også bare erstattes af hvedemel)
350g hvedemel (måske skal der mindre i)
Pensling: 1 æg


Fremgangsmåde:
  • Rør gæren ud lunkent vand, tilsæt mælk, olie og æg
  • Rør grahamsmel, ølandshvedemel, salt og sukker i gærblandingen
  • Rør nu hvedemel i, og ælt tilsidst til dejen er lækker smidig (jeg brugte dejkrogene på min elpisker)
  • Lad dejen hæve i en skål i 30-40 minutter
  • Form derefter 12 aflange hotdog-brød (brug gerne en smule olie på bordpladen og hænderne i stedet for mel, det sikrer at brødene ikke bliver tørre)
  • Lad hotdog-brødene hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter
  • Efter hævningen pensles de forsigtigt med sammenpisket æg
  • Bag i en forvarmet ovn ved 190 grader i omkring 15 minutter
  • Server hotdog-brødene med pølser, ketchup, remoulade eller anden dyppelse og syltede rødløg




Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar