Perfekte hotdog-brød (ca. 12 stk., inspiration: valdemarsro)
Ingredienser:
3 dl lunkent vand, omkring 37 grader
1 dl cremefraiche
50 g gær
1/2 dl olivenolie
1 æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
100g fuldkornshvedemel (eller anden grov mel)
50g fuldkorns ølandshvedemel (kan også bare erstattes af hvedemel)
350g hvedemel (måske skal der mindre i)
Pensling: 1 æg
Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud lunkent vand, tilsæt mælk, olie og æg
- Rør grahamsmel, ølandshvedemel, salt og sukker i gærblandingen
- Rør nu hvedemel i, og ælt tilsidst til dejen er lækker smidig (jeg brugte dejkrogene på min elpisker)
- Lad dejen hæve i en skål i 30-40 minutter
- Form derefter 12 aflange hotdog-brød (brug gerne en smule olie på bordpladen og hænderne i stedet for mel, det sikrer at brødene ikke bliver tørre)
- Lad hotdog-brødene hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter
- Efter hævningen pensles de forsigtigt med sammenpisket æg
- Bag i en forvarmet ovn ved 190 grader i omkring 15 minutter
- Server hotdog-brødene med pølser, ketchup, remoulade eller anden dyppelse og syltede rødløg
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar