fredag den 26. juni 2015

Verdens bedste oreo-cupcakes

Jeg husker tydeligt, at cupcakes var dét, der vakte min interesse for at bage kager. Dengang for nogle år siden, da cupcakes blev populært i Danmark, var en af de første cupcakes, jeg bagte, disse oreo-cupcakes. Det er altså en opskrift, der er blevet afprøvet en et par gange siden! Og nøj hvor er disse cupcakes bare gode hver evig eneste gang! Hvis man er vild med oreo's, så vil man stensikkert også være vild med disse cupcakes :-)


Verdens bedste oreo-cupcakes (14-16 stk, inspiration: pagik)
Ingredienser kage:
16 stk oreo (dvs. en rulle)
200 g sukker
125 g mel
35 g kakao
3/4 tsk bagepulver
3/4 natron
1/2 tsk salt
1 æg
1,2 dl mælk
0,6 dl smagsneutral olie
1 tsk vaniljeessens

Ingredienser frosting:
500g flormelis
90 g usaltet smør, stuetemperatur
1 tsk vaniljeessens
Ca. 1/2 dl vand
Oreo krummer (den ene del uden cremen på, som er gemt fra kagerne)
Evt. 1 rulle oreo mere eller 1 pose med mini oreo til pynt af kagerne (er ikke nødvendigt!)


Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 180 grader (almindelig ovn)
  • Gør en muffinform klar ved at putte papirmuffinforme i en metalform (dette er nødvendigt da dejen er meget tung, og kagerne vil derfor bare splatte ud, hvis man ikke bruger metalmuffinformen eller silikone forme)
  • Twist oreo kiksene, så du ender med en kiksebund med creme og en kiksebund uden creme
  • Dem med creme lægges der en af i hver papirmuffinform med cremen opad, og dem uden creme lægges til side og gemmes til frostingen
  • Sigt sukker, mel, kakao, bagepulver, natron og salt i en skål og bland godt sammen
  • I en anden større skål piskes æg, mælk, olie og vaniljeessens sammen
  • Tilsæt nu melblandingen og pisk med en håndmixer i 2 minutter på medium hastighed
  • Fordel dejen i muffinformene, så de er fyldt ca. 1/2 til 3/4 op (hvis i tvivl så hellere for lidt end for meget dej)
  • Bag kagerne i ca. 25 minutter eller indtil de er færdigbagte, og lad dem derefter køle helt af imens du laver frostingen
  • Lav nu frostingen ved at knuse de gemte oreo bunde meget fint med en morter eller en blender/minihakker (der må ikke være for store krummer, da disse ellers sætter sig fast i tyllen, hvis du bruger sådan en)
  • Bland smør og halvdelen af vandet i en skål, og pisk det sammen med en håndmikser
  • Tilsæt gradvist resten af vandet og vanilleessensen indtil blandingen er blød uden at være vandet
  • Herefter kommes der gradvist flormelis i
  • Pisk og tilsæt mere indtil du får den ønskede konsistens
  • Tilsæt oreo krummerne, pisk godt og kom gerne frostingen i en sprøjtepose evt med en stjernetyl
  • Pynt de afkølede kager med frostingen, og sæt evt. en oreo kiks i toppen af hver kage



Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar