torsdag den 25. juni 2015

Rejechips

Det her er nok mere et tip end en egentlig opskrift. Hvis man mangler lidt tilbehør til lækker kinesisk mad eller til sushi, så er frisklavede rejechips virkelig et hit! Man kan købe 1 kg tørrede rejechips ved alle kinesiske købmænd, og 1 kg holder nok et par år mindst ;-) Disse tørrede rejechips skal blot frituresteges nogle sekunder, og så er der frisklavede rejechips som tilbehør til maden :-)


Rejechips (tilbehør til 2 personer)
Ingredienser:
1-2 håndfulde tørrede rejechips
1/2-1 liter smagsneutral olie (fx raps)


Fremgangsmåde:

  • Hæld olie i en gryde og varm det op til ca 95grader (hvis man ikke har termometer er det ca. når det syder hvis man putter en lille træpind/tandstik ned i) 
  • Kom 2-4 tørrede reje chips i gryden af gangen (husk at de vokser til mindst dobbelt størrelse under stegningen!)
  • Vend evt chipsne efter 2-5sekunder (når de er blevet lysebrune)
  • Tag dem op af gryden når de er lidt lysebrune gerne på begge sider
  • Læg dem på fedtsugene papir imens resten laves 
  • Efter stegningen lader jeg olien blive kold, og så kommer jeg den i en beholder til næste gang noget skal frituresteges også selvom der ofte går en del måneder (jeg genbruger olien et par gange før den ryger ud)




Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar