Bagt cheesecake med cremefraiche lag (25x25cm form men brug gerne en mindre form, så der kommer mere højde på kagen)
Ingredienser bund:
110 g smør
300 g digestive kiks
Ingredienser oste-creme:
2 æg
400 g flødeost naturel
110 g smør
300 g digestive kiks
Ingredienser oste-creme:
2 æg
400 g flødeost naturel
Fintrevet skal fra 1/2 citron
100g sukker
1 tsk vanillesukker
Ingredienser cremefraiche-creme:
50 g sukker
2 tsk vaniliesukker
5 dl cremefraiche (jeg bruger mindst 18%)
Fremgangsmåde:
100g sukker
1 tsk vanillesukker
Ingredienser cremefraiche-creme:
50 g sukker
2 tsk vaniliesukker
5 dl cremefraiche (jeg bruger mindst 18%)
- Start med at tage alle ingredienser ud af køleskabet og lad dem stå gerne 30-60 minutter - dette er vigtigt da specielt oste-cremen nemt kan skille (hvilket min gjorde denne gang, derfor er oste-laget ikke særlig højt på denne kage desværre - dette gør dog ikke noget ved smagen!)
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Beklæd en lille bradepande eller en springform med bagepapir
- Smelt smørret (evt. i microbølgeovn)
- Knus digestive kiksene enten ved at komme dem i en frysepose og slå med noget hårdt på dem indtil de er knuste eller kom dem i en blender/minihakker
- Hæld kiksekrummerne op i det smeltede smør, rør det godt sammen, og fordel det til en jævn bund i formen
- Lav nu oste-cremen ved at komme flødeost, æg, sukker og vanillesukker i en skål
- Pisk til cremen er helt glat (vær forsigtig og pisk ikke for længe, for hvis der piskes i for lang tid eller for hurtigt, kan cremen risikere at skille)
- Oste-cremen hældes ud over kiksebunden og bages nu i ovnen ca. 20 min ved 180 grader varmluft eller indtil cremen er fast
- Tag nu kagen ud af ovnen, og lad den køle af i ca. 20 minutter (ovnen slukkes ikke!)
- Lav imens cremefraiche-cremen ved at blande cremefraichen med sukker og vanillesukker
- Når kagen er kølet godt af, hældes cremefraiche-cremen udover kagen
- Stil kagen tilbage i ovnen, og bag den ca. 10 min eller til øverste lag er nogenlunde fast og ikke blævrer, når du rører formen
- Herefter afkøles kagen og sættes i køleskab mindst 6 timer inden servering
- Server fx med skiver af friske jordbær ovenpå eller en anden frugt eller bær
- Ellers kan jeg anbefalde at lave en gele udfra denne fremgangsmåde
Ingen kommentarer:
Send en kommentar