Perfekte, bløde fødselsdagsboller (ca. 14 stk)
Ingredienser:
0,5 tsk vanilje pulver
70 g bagemargerine
3,5 dl mælk (jeg brugte sødmælk)
25 g gær
2 æg (sammenpisket)
3 spsk kokossukker (da vores farfar har sukkersyge, men sukker kan sagtens bruges i stedet)
1,5 tsk groft salt
550 g hvedemel eller fintmalet fuldkornshvedemel
Pensling: mælk
- I en lille gryde smeltes smør, og derefter lunes mælken op til den er lille finger varm
- I en skål røres gæret ud i mælken og smørret
- Tilsæt derefter vanilje, æg, sukker og salt, og rør det godt ud
- Tilsæt melet lidt ad gangen til dejen er mættet
- Ælt den godt igennem
- Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time
- Efter hævningen slåes dejen ud på et meldrysset bord, og her kan mere mel evt. tilsættes hvis dejen klistrer for meget
- Form derefter dejen i ca. 14 boller, kom dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min
- Tænd ovn på 200 grader over/under varme
- Efter hævningen pensles bollerne med mælk, og de bages midt i ovnen i ca. 10-15 min
Sikke en dejlig ide med vanilje i bollerne. Det må prøves.
SvarSletJa vaniljen er rigtig lækker i bollerne, som gør dem lidt mere specielle og eksta lækre! God bagelyst :-) Hilsen Bettina
Slet