mandag den 29. juni 2015

Perfekte, bløde fødselsdagsboller

Da vores bedsteforældre kom på besøg hjemme hos vores mor en dag, ville jeg bage nogle boller, som vores farmor nu bedst kan lide dem nemlig nemlig ultra bløde og svampede! Bollerne er super lækre, svampede og rigtig bløde indeni. Den perfekte oldschool fødselsdagsbolle :-) Twistet med vanilje sætter prikken over i'et. En ekstra syndig bolle, der er ekstra lækker, og hvis du spørger mig, er det okay at synde en gang i mellem :-)


Perfekte, bløde fødselsdagsboller (ca. 14 stk)
Ingredienser:
0,5 tsk vanilje pulver
70 g bagemargerine
3,5 dl mælk (jeg brugte sødmælk)
25 g gær
2 æg (sammenpisket)
3 spsk kokossukker (da vores farfar har sukkersyge, men sukker kan sagtens bruges i stedet)
1,5 tsk groft salt
550 g hvedemel eller fintmalet fuldkornshvedemel
Pensling: mælk


Fremgangsmåde:
  • I en lille gryde smeltes smør, og derefter lunes mælken op til den er lille finger varm 
  • I en skål røres gæret ud i mælken og smørret
  • Tilsæt derefter vanilje, æg, sukker og salt, og rør det godt ud 
  • Tilsæt melet lidt ad gangen til dejen er mættet
  • Ælt den godt igennem
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time 
  • Efter hævningen slåes dejen ud på et meldrysset bord, og her kan mere mel evt. tilsættes hvis dejen klistrer for meget 
  • Form derefter dejen i ca. 14 boller, kom dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min
  • Tænd ovn på 200 grader over/under varme
  • Efter hævningen pensles bollerne med mælk, og de bages midt i ovnen i ca. 10-15 min


Bettina

2 kommentarer:

  1. Sikke en dejlig ide med vanilje i bollerne. Det må prøves.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja vaniljen er rigtig lækker i bollerne, som gør dem lidt mere specielle og eksta lækre! God bagelyst :-) Hilsen Bettina

      Slet