Tip: dejen kan sagtens stå i 1-1½ døgn i køleskab, men bagepulveret mister sin virkning allerede efter nogle timer, og desuden kan bagepulveret have tendens til at give en bismag, når det er blandet i den våde dej i mere end et par timer, men dette er altså ikke farligt!
Prinsesse vafler (8-10 stk.)
Ingredienser:
200g mel (evt lidt mere)
3 tsk bagepulver
1 spsk sukker med lidt top (25g)
2 æg
1 godt moden banan
100g rengjort og skrællet rødbede (som skal rives fint)
4 dl mælk
50 g smør
1 tsk vanillepulver eller nogle twist med vaniljetwister
200g mel (evt lidt mere)
3 tsk bagepulver
1 spsk sukker med lidt top (25g)
2 æg
1 godt moden banan
100g rengjort og skrællet rødbede (som skal rives fint)
4 dl mælk
50 g smør
1 tsk vanillepulver eller nogle twist med vaniljetwister
Fremgangsmåde:
- i en skål blandes det tørre (mel, bagepulver, sukker, vanillepulver)
- smelt smør (jeg gør det i mikrobølgeovn)
- i en anden skål moses bananen meget grundigt, så der ikke er klumper
- i samme skål tilsættes æggene og rødbeden rives ned i skålen på et meget fint rivejern
- pisk æggemassen, så det hele bliver godt blandet
- tilsæt nu den smeltede smør og mælken, og pisk igen
- nu blandes de tørre ingredienser ned i de våde
- tilføj evt. Lidt mere mel hvis dejen er for tynd
- sæt dejen i køleskab til senere bagning eller gå igang med vaffelbageningen nu
- sæt dejen i køleskab til senere bagning eller gå igang med vaffelbageningen nu
- opvarm et vaffeljern og smør lidt fedtstof på
- lav nu alle vaflerne (brug lidt mindre end 1 dl pr. vaffel)
- nyd nu de fine lyserøde vafler :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar