Skøn kyllinge-burger med rødbede tzatziki (6 burgere)
Ingredienser rødbede tzatziki:
1-2 mellemstor rødebede
ca. 5 spsk græsk yoghurt
2-4 fed fra et hvidløg
Salt
Peber
Fremgangsmåde rødbede tzatziki:
- Skræl og vask rødbederne
- Riv dem på den grove side af rivejernet, og kom dem i en skål
- Hvidløgene presses med en hvidløgspresser og tilsættes i skålen
- Bland græsk yoghurt i og smag til med salt og peber
- Tzatzikien bliver bedst hvis den ca. får 30 min i køleskabet, hvor smagen kan trække lidt
Ingredienser burgerboller:
50 g hørfrø
30 g sesamfrø
40 g solsikkekerner
20 g græskarkerner
350 g lunken vand
25-30 g gær (10 g tørgær)
1 tsk salt
100 g grov mel (fx grahamsmel)
350 g groft hvedemel (eller normal hvedemel)
20 g olivenolie
Fremgangsmåde burgerboller:
- Jeg startede med at tage ca. halvdelen af mine kerner og hakkede dem i en mini hakker (dette behøves ikke hvis man er vild med mange kerne i sine burgerboller)
- I en skål blandes vand, gær og salt og gæren røres godt ud
- Tilsæt melet og olie og rør godt
- Tilsæt alle kerner og frø og rør godt
- Sæt dejen til hævning (tildækket med et fugtigt viskestykke) i ca. 40 min et lunt sted
- Efter hævningen slås dejen ned og formes til 6 boller (drys evt. med birkes på toppen)
- De 6 boller skal efterhæves i ca. 30 min
- I en forvarmede ovn på 200 graders varmluft bages bollerne i ca. 20-25 min
Ingredienser kylligebøffer:
500 g hakket kylligekød
2 fed hvidløg
2 forårsløg
Salt
Peber
Tørret oregano
Fremgangsmåde kyllingebøffer:
- Hvidløg presses med en hvidløgspresser ned i en skål
- Forårsløgene hakkes meget fint og tilsættes til skålen
- Tilsæt kødet og krydderierne og rør blandingen godt (evt. med håndmikser)
- Form farsen som 6 bøffer
- Steg dem på panden til begge sider er blevet gyldne og lækre
- Tip: læg efter stegningen en skive ost på og lad det smelte på bøffen! Dette gør burgeren endnu bedre!
- Jeg serverede burgeren med tilbehør som friske tomatskriver, frisk babyspinat og avokado skiver
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar