Lasagne a la Australien
Ingredienser bolognaise sovs:
80 g selleri
2 fed hvidløg
1 gulerod
1 rødløg
1 håndfuld friske basilikumsblade
50 g oliven olie
200 g hakket svinekød
200 g hakket oksekød
1 lauerbærblad
Salt
Peber
Et par riv fra en muskatnød (den fineste side på rivehjernet)
70 g rødvin
50 g vand
150 g tomat sovs
200 g tomat puré
Fremgangsmåde bolognaise:
- Alle grønsagerne hakkes meget fint
- I en gryde: olie opvarmes og kødet kommes i (lad kødet blive svitset)
- Tilsæt grønsagerne, salt, peber og muskat nød
- Lad det hele koge op i ca. 10-15 min under omrøring
- Tilsæt tomatsovs og tomatpure, rødvin, vand og laurbærbladet og lad det hele koge i ca. 15-20 min igen
- Slutteligt smages bolognaisen til med salt og peber
- Fjern laurbærbladet
- Tip: Lav bolognaisen dagen før din lasagne. Sådan du ikke skal bruge alt for lang tid i køkkenet
Ingredienser béchamel sovs:
1 liter sødmælk
100 g mel
60 g smør
1 tsk salt
1 tsk muskatnød (revet på den fineste side af rivehjernet)
Fremgangsmåde béchamel sovs:
- I en tykbundet gryde smelt smørret og tilsæt melet, rør godt til der ikke er nogen mel klumper
- Tilsæt mælk og rør godt
- Dernæst tilsættes muskatnød og salt
- Sovsen koges i ca. 10 min under medium varme
Ingredienser resten af lasagnen:
Ca. 200 g revet ost.
Ca. 200-300 g friske lasagne plader
Fremgangsmåde resten af lasagnen:
- Tænd ovn på 180-200 graders varmluft
- I et lasagnefad kommes lidt af bolognaise sovsen i (dette gøres for at bunden ikke kommer til at hænge fast efter bagning)
- Start opbygningen af lasagnen: friske lasagneplader, bolognaise sovs, bachamel sovs og drys et lag revet ost
- Sådan forsætte du til du løber tør for dine ingredienser (gem lidt bachamel sovs og ost til toppen)
- Toppen af lasagnen: hæld bechamel sovsen på toppen og drys ost på
- Bag lasagnen i ovnen i ca. 30-40 min eller til den er perfekt lysebrun på toppen
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar