NB: på billederne er kagen lavet i en lille bradepande (25x35cm), og derfor er kagebunden ikke særlig høj, men jeg synes klart, at kagen er bedst, når den laves i en springform med diameter på omkring 21 cm, for så bliver bunden højere.
Snickers kage (10-14 personer, en springform med diameter på 21 cm eller deromkring (på billederne er kagen lavet i en lille bradepande og er derfor ikke så høj), inspiration: emilysalomon)
Ingredienser bund:
200 g blødt smør
4 dl sukker
3 æg
4 dl mel
1,5 tsk bagepulver
250 g peanuts
Ingredienser karamel:
1,5 dl fløde
1,5 dl sirup
75 g smør
3 dl sukker
Ingredienser chokolade:
200-250 g chokolade (jeg brugte en 45% chokolade)
0,25-0,5 dl fløde
Fremgangsmåde:
- Start med at lave kagen
- Pisk smør og sukker godt
- Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt hver gang
- Bland mel og bagepulver og vend i blandingen
- Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir
- Fordel peanuts over hele overfladen, og tryk dem lidt ned i dejen
- Bag kagen ved 200 grader i ca. 1 time (hvis kagen laves i en lille bradepande, skal den ca. have 45 minutter)
- Imens kagen er i ovnen laves karamellen
- Ingredienserne til karamellen bringes i kog og simrer ca. 20 min til den tykner når man tester den i koldt vand (hvis man har et sukkertermometer er karamellen klar når temperaturen er 125grader)
- Tjek at kagen er færdigbagt også i midten med en strikkepind eller lignende
- Prik lidt huller i den varme kagebund, når kagen er færdigbagt
- Fordel karamellen over kagen, og prik igen med en strikkepind i kagen, så der gerne komme en masse karamel ned i kagen
- Lad kagen og karamellen køle helt af
- Bland chokolade og fløde, og kom kort tid i mikrobølgeovn indtil alt er smeltet
- Fordel chokoladeganachen på kagen
- Lad stivne helt før kagen nydes i godt selskab!
- Kagen kan sagtens fryses, og den tør rimeligt hurtigt op
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar