onsdag den 29. april 2015

Rødbede-chokolade muffins {sukkerfri}

Igen skulle der bages til min studie gruppe. Denne gang valgte jeg at lave et lidt sundere alternativ til ellers normalt ret usunde chokolade muffins. Disse muffins blev lavet med perfect-fit (sukker og fedt erstatning) og rødebede, og de endte ud med at blive utrolig lækre! Jeg serverede dem med lidt glasur lavet på limesaft og flormelis, som gav en virkelig lækker syrlig kontrast til de søde muffins, men de kan sagtens spises uden. De blev et stort hit hos studiegruppen! 


Rødbede-chokolade muffins {sukkerfri}
Ingredienser:
300 g rødbede (vejet med skral)
1,5 dl raps olie 
3 æg
90 g perfect fit
2 tsk bagepulver 
5 spsk kakao 
220 g hvedemel 
en knivspids salt 
100 g mørk chokolade (groft hakket)



Fremgangsmåde: 
  • Skral og riv rødebederne på den grove side af rivejernet
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • I en skål piskes æggene op med et piskeris
  • Dernæst kommes rødbederne i sammen med olien, og der røres godt 
  • Herefter tilsættes perfect-fit, bagepulver, kakao, salt og chokolade
  • Slutteligt røres hvedemelet i
  • Der røres godt indtil der ingen klumper er 
  • Kom papirs-muffinsforme i en silikone/metal muffinbakke, og fyld dem næsten op til kanten, så bliver de store og flotte 
  • Kom dem i ovnen i ca. 20 min, men hold øje med, at de ikke får for meget 
  • Nyd dem evt. med glasur fx lime glasur



Bettina 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar