En dag fik jeg lyst til at peppe nogle normalt kedelige hakkebøffer op med en masse grønsager og linser for at tilføje ekstra protein :-) Bøfferne blev meget lækre, sprøde på yderside og dejlig bløde inden i! Smagen af kødet blandet med sellerien giver den perfekte kombination. Jeg serverede disse grøntsagsbøffer med ovenbagte kartofler og kogte bønner. At tilføje linser og groftrevet grønt er desuden en billig måde at få kød til at strække længere hvilket jo er rart specielt når man er på SU :-)
Ingredienser:
175 g hakket oksekød
1 rød løg
1 dl røde linser
ca. 1 dl kogende vand
90 g bladselleri
3 fed hvidløg
2 æg
2 tsk paprika
1 tsk karry
Lidt salt
Lidt peber
Olie til stegning
Fremgangsmåde:
- I en lille gryde koges linserne i vand (de skal ca. være i kogende vand i 15 minutter)
- Det hakkede kød kommes i en skål
- Herefter rives løg og selleri ned i skålen
- Hvidløg presses med i skålen med en hvidløgspresser
- Tilsæt æg og krydderier og rør godt
- Når linserne er kogt færdig tilsættes de også til skålen
- Rør farsen godt og tjek om konsistensen er okay
- Varm en pande op og form bøfferne med hænderne
- Steg bøfferne ved middelvarme på hver side til de bliver sprøde på ydersiden
- Server bøfferne varme med grønsager til
Ingen kommentarer:
Send en kommentar