torsdag den 23. april 2015

Rødbede-linse bøffer


Jeg elsker vegetar bøffer! Jeg har før eksperimenteret meget med vegetarbøffer, og en dag kom jeg på denne lækre opskrift med rødbede og røde linser. Disse er fyldt med masser er dejlig protein og mætter rigtig meget! De smagte skønt, og de er meget lette og hurtige at lave i en travl hverdag. De kan serveres med ris, salat eller ligende :-)


Rødbede-linse bøffer (ca. 4 personer, ca. 20 små bøffer)
Ingredienser:
100 g røde linser
4 dl vand
300 g rødbede (vejet med skral)
3 æg
1 dl fuldkornsmel
Hvidløgspulver (eller et fed hvidløg presset)
Salt
Peber
1 spsk olivenolie (til stegning)



Fremgangsmåde:
  • Bring de røde linser i kog (de skal koge i ca. 15-20 minutter)
  • Imens skrælles og rives rødbederne
  • Kom dem i en skål og bland med fuldkornshvedemel og æg
  • Når linserne er færdigkogte hældes overskyndevand var (dog ikke det hele, der må gerne være lidt vand tilbage)
  • Rør slutteligt det hele sammen og tilsæt krydderier
  • Varm panden med olivenolien op 
  • Form og steg bøfferne et par minutter på hver side, eller til de bliver let gyldne
  • Nyd med tilbehør som ris og salat


Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar