Jeg vil gerne slå et slag for mormor-mad i de sundere udgaver! I vores barndom var stuvet hvidkål-kuren på sit højeste, og vores mor var da også med på den engang imellem. Det betød dog heldigvis kun, at vi måtte trækkes med stuvet hvidkål som tilbehør til aftensmaden i nogle dage, men det var også slemt nok dengang, så dengang fik jeg nok af stuvet hvidkål. Men forleden havde vi en rest hvidkål, som skulle bruges. Og stuvet hvidkål smager jo faktisk ret godt, og så er det billigt, sundt og en let måde at få spist en masse kål :-)
Tip: stuvet hvidkål er en ret, der kan genopvarmes uden at det gør det store ved smag og konsistens
Tip: stuvet hvidkål er en ret, der kan genopvarmes uden at det gør det store ved smag og konsistens
Stuvet hvidkål (4 personer)
Ingredienser:
500g hvidkål
50g smør
50g hvedemel
2 dl mælk
3 dl kogevand
1 tsk muskatnød
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
Fremgangsmåde:
- Snit hvidkålen groft (jeg skar skiver af 1,5-2 cm tykkelse)
- Kog hvidkålen i vand med salt i ca. 10 minutter
- Hæld 3 dl af vandet i en skål (skal bruges senere) og hæld resten af vandet fra
- Smelt smørret i en lille gryde, og rør melet ud heri med et piskeris så der ikke er nogen klumper
- Lad det riste lidt af i 2 minutter (så undgår man, at sovsen bliver melet i smag/konsistens)
- Tilsæt kogevand og mælk lidt ad gangen, og pisk godt med piskeris mens jævningen tykner
- Lad sovsen simre i 10 minutter, og smag til med salt, peber og muskatnød
- Vend nu den kogte kål i
- Vi spiste den stuvede hvidkål sammen med kyllinge frikadeller og råkostsalat
Ingen kommentarer:
Send en kommentar