mandag den 30. marts 2015

Sunde og lækre karamel-påskeæg {sukkerfri} {glutenfri}

Disse påskeæg er fri for raffineret sukker, og så er de glutenfri. De var ret sjove at lave, og de er endnu sjovere at spise bagefter, og så giver de ingen dårlig samvittighed ;-) Perfekte til påsken hvis man ikke skal være alt for usund! Jeg lavede dem på en dag, hvor jeg efter en lang uge med influenza endelig var på toppen igen og dermed begravet i en hel masse læsning. Denne læsning blev dog lidt nedprioriteret til fordel for at kunne lave disse super lækre, sunde karamel-chokolade påskeæg! Jeg lavede mine til nogle gæster, som var ekstremt vilde med dem!! De kan helt klart anbefales :-)


Sunde og lækre karamel-påskeæg {sukkerfri} {glutenfri} (inspiration: mindbodygreen)
Ingredienser: 
1 dåse kikærter
3 spsk honning
1 spsk kokos sukker
1 knivspids natron
4 spsk saltet smør (for vegetarisk udgave kan mandelsmør eller peanutbutter benyttes i stedet)
Et par twist med vanilje twisteren (eller ca en knivspids vaniljepulver)
2 tsk naturlig karamel ekstrakt fx fra Dr. Oetker
100 g glutenfri havregryn
100 g mørk chokolade (86 %)
40 g hvid chokolade (kan erstattes af mørk chokolade for et sundere resultat)
Evt. lidt krymmel til pynt (kan sagtens undlades)


Fremgangmåde: 
  • Kom kikærter i en minihakker og blend til det er en cremet masse
  • Tilsæt kokos sukker, honning, natron, smør, vanilje og salt og blend igen
  • Kom dejen over i en skål
  • Blend glutenfri havregryn i minihakkeren til det kommer til at ligne groft mel 
  • Bland havre-melet i dejen
  • Hak 50 g af chokoladen fint (kan evt. også gøres i minihakkeren) 
  • Bland chokoladen i dejen
  • Dernæst rules dejen ud i små kugler
  • Sæt dem på et stykke sølvpapir, og kom dem i fryseren til dejen er blevet fast 
  • Smelt chokoladen til overtrækket, og dyp kuglerne i chokoladen
  • Kom dem tilbage på sølvpapiret og drys evt. med lidt krymmel for at få ekstra påske-stemning over æggene ;-)
  • Læg derefter æggene tilbage i fryseren til chokoladen er fast, og derefter kan de opbevares i køleskab indtil servering 







Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar