De her kiks er virkelig lækre! Jeg har aldrig selv tænkt på at lave knækbrød (som dette jo egentlig er) med salt/krydret smag, men det havde Louisa Lorang så ;-) Disse kiks kan næsten sammenlignes med chips, da de er så krydrede og salte. De smager sååå godt!
Krydrede, glutenfri parmesan-hørfrø kiks (2 plader, inspiration: lorangmini)
Ingredienser:
2 ½ dl vand
1-2 tsk grøntsags-bouillon (gerne den fra Herbamare)
1 ½ dl hørfrø
½ dl chiafrø
½ dl sesamfrø
1 dl revet parmesan
1 fed hvidløg
1 spsk soya
- Rør vand med bouillonpulver, så bouillonen er opløst
- Riv hvidløget på den fineste side af rivejernet ned i en skål
- Kom hørfrø, chiafrø, sesamfrø og parmesan i skålen
- Bland bouillonvandet ned i skålen og rør godt
- Smag til med soya, til den er salt nok
- Lad massen trække i 10 minutter
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Smør dejen ud på bagepapir på to bageplader
- Bag begge plader på samme tid i ca. 30 minutter i den varme ovn (byt dem gerne rundt en gang eller to undervejs), til de virker sprøde
- Sluk ovnen, sæt ovnlågen på klem, og lad dem tørre helt færdige
- Knæk de afkølede kiks i grove stykker, og opbevar dem tørt og tildækket fx i en småkagedåse
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar