Rodfrugtmos (4 personer)
Ingredienser:
3 stk gulerødder (ca. 430 g)
1 stk pastinak (ca. 150 g)
5 stk persille rødder (ca. 230 g)
2 stk rødbede (ca. 280 g)
1 rødløg
25 g smør
30 revet ost
1 tsk basilikum
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
- Skræl rodfrugterne, og skær dem i mindre stykker
- Snit løg i tern og hvidløg i rimlige store tern
- Kom det hele i en mellemstor tykbundet gryde, og hæld vand i, sådan så alt er dækket
- Kog rodfrugterne i ca. 20 min eller til de er bøde og dermed gennemkogt
- Hæld vandet fra, når alle rodfrugterne er færdig kogte (gem ca. 1 dl til senere)
- Kom smørret og osten ned til rodfrugterne, og blend med en stavblender (kom evt. vandet i, hvis mosen er for tyk)
- Kom krydderierne i og smag til
- Server med fisk eller lækkert kød, jeg serverede lækker ovnbagt laks sammen med mosen
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar