lørdag den 21. marts 2015

Køleskabshavregrød á la chocolate chip cookie {sukkerfri}

Jeg elsker køleskabshavregrød, og har i lang tid spist denne med lakrids og hindbær og denne med bagte rabarber og vanillepulver i alle hverdagene. Nu er jeg dog blevet helt vild med denne udgave, der indeholder vanille yoghurt/skyr og smager lidt á la chocolate chip cookie :-) Og ja der er chokolade på denne køleskabshavregrød, men vi snakker altså maks 5 g chokolade chokoladespåner, hvilket må svare til under et tern chokolade, så det går nu nok og ellers kan man udskifte chokoladespånerne med kakaonips ;-)


Køleskabshavregrød á la chocolate chip cookie {sukkerfri} (inspiration: chocolatecoveredkatie)
Ingredienser:
1 dl havregryn
0,5 dl mælk 
1 dl vanille yoghurt Cheasy eller 1/2 dl vanille skyr fra Cheasy
1 drys vanille pulver (brug en vanilje-twister, det er klart billigst og mindst lige så godt)
5 g chocolate chips/chokoladespåner (eller evt. kakaonips)
Evt. 1 tsk chia frø (hvis disse tilsættes tilføj da 0,5 dl mere mælk)


Fremgangsmåde:
  • Om aftenen røres havregryn, mælk, yoghurt/skyr, vanillepulver og evt. chia frø sammen
  • Næste morgen smages grøden til både mht konsistens og sødme (jeg plejer ikke at tilføje noget) 
  • Tilføj chokoladespåner/kakaonips og evt. lidt mere vanillepulver
  • Nyd fx den skønne morgenmad på terrassen i solskin :-)



Charlotte

2 kommentarer:

  1. Elsker det også - jeg tilføjer gerne rå kakao pulver og peanuts eller ristet kokos på toppen :D

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja med kakaopulver i smager det jo endnu mere som en syndig dessert! Og super god idé med peanuts eller ristet kokos på toppen, dét vil jeg klart prøve :)
      - Charlotte

      Slet