Lækker og lyn-hurtig hjemmelavet mozzarella (2 stk i alt ca. 250g, inspiration: gormwisweh)
Ingredienser:
2 liter ikke-homogeniseret sødmælk (det meste økologiske mælk er ikke-homogeniseret!)
1 tsk citronsyre (står ofte ved sukker/sylte sagerne i større supermarkeder)
2 tsk fint salt
1,6 ml osteløbe (købt hos www.hjemmeriet.dk)
1 tsk citronsyre (står ofte ved sukker/sylte sagerne i større supermarkeder)
2 tsk fint salt
1,6 ml osteløbe (købt hos www.hjemmeriet.dk)
Fremgangsmåde:
- Mælk og citronsyre varmes til 30°C i gryde
- Osteløbe og saltet tilsættes
- Varm massen til 42°C, mens der røres forsigtigt i blandingen (den vil begynde at klumpe sammen/skille)
- Gryden tages af varmen, og lad det hvile indtil osteklumperne samler sig
- Fisk ostemassen op i en si, og lad den dryppe af i en si
- Gem den klare væske (også kaldet vallen), for mozzarellaen skal opbevares heri så den ikke bliver tør
- Hvis mozzarellaen ikke skal bruges med det samme, kommes lidt af vallen i køleskab (fryser hvis det skal gå stærkt), så den er afkølet, når mozzarellaen er færdig)
- Ostemassen deles i 2 stykker
- Smag til om osten mangler salt og tilføj evt. lidt ekstra salt
- Varm hver klump i 3x10 sek i mikrobølgeovn, og herefter strækkes osten forsigtigt og æltes forsigtigt indtil den begynder at blive hårdere
- Jo mere man arbejder med massen jo bedre konsistens får osten
- Form tilsidst en flot kugle lidt ligesom når man ælter/former boller af en blød bolledej
- Opbevar osten i et glas med valle i køleskab (så er holdbarheden 4-5 dage)
- Hvis man vil have en længere holdbarhed så kommes osten i en plasticpose med valle og herefter i fryseren (optøes da langsomt på køkkenbordet inden brug)
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar