tirsdag den 31. marts 2015

Hurtige og lækre pandebrød

Noget vi er fan af herhjemme er pandebrød, da det er lækkert og lidt anderledes brød. Tidligere har vi altid laver denne udgave af pandebrød med gær, men dette kræver dog at dejen gerne hæver 1 time. En dag skulle vi dog finde på noget hurtigt tilbehør til græske bøffer, græsk salat og tzatziki, så derfor blev denne opskrift afprøvet. Disse brød er super lækre, vi har allerede lavet dem en del gange siden, og de er klart bedre end pandebrød lavet af gærdej. Prøv dem!


Hurtige og lækre pandebrød (ca. 6-8 stk, inspiration: madling)
Ingredienser:
150g mel (gerne 50g fuldkornsmel og 100g hvedemel)
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
0,6-0,7 dl vand
2 spsk olie


Fremgangsmåde:
  • Bland alle ingredienserne sammen med en grydeske (tilføj mere vand, hvis dejen ikke samler sig)
  • Ælt dejen hurtigt sammen i skålen med hænderne
  • Stil evt. dejen i køleskab 20 minutter (det er slet ikke nødvendigt!)
  • Del dejen i 6-8 stykker og rul hvert stykke rigtig tyndt (de hæver nemlig på panden pga. bagepulver)
  • Kom lidt olie på en pande, og steg herefter brødene nogle minutter på hver side
  • Nyd de lækre, sprøde brød med fx humus, tzatziki eller græsk yoghurt med krydderier :-)

Charlotte

4 kommentarer:

  1. Åh, det er vildt længe siden, jeg har fået det :D

    http://satinawandel.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Så synes jeg du skal prøve denne opskrift, så har du lækre pandebrød på meget kort tid ;) God påske til dig
      - Charlotte

      Slet
  2. Pandebrød er også lidt af et hit hos os - vildt smart, når man har glemt at bikse en dej sammen, og klokken nærmer sig spisetid.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er virkelig smart og lækkert, og så gør det heller ikke noget, at skorpen bliver ultra sprød af en tur på panden :)
      - Charlotte

      Slet