Ingredienser kage:
150g mandelmel (jeg brugte 110g fedtreduceret mandelmel)
125g groft speltmel
2 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
½ tsk salt
4 små æg
3 gulerødder (ca. 250g)
1 æble
50g valnødder
100g neutral olie (jeg brugte rapsolie)
5 spsk kokossukker
Ingredienser frosting:
200 g flødeost
skal fra 1 øko citron
2 spsk ahornsirup
½ tsk vanillepulver
2 spsk rigtig smør
Fremgangsmåde:
- I en skål røres æg, olie og kokossukker godt sammen
- Ned i denne skål rives gulerødder og æble på den grove side af et rivejern
- Bland mandelmel, speltmel, bagepulver, kanel og salt sammen i en anden skål
- Herefter blandes de tørre ingredienser med de våde ingredienser
- Hak valnødderne groft og tilføj dem til dejen
- Når dejen er ensartet, hældes den i en springform beklædt med bagepapir (Ø 21 cm)
- Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter eller til den er gennembagt
- Rør alle ingredienserne til frostingen sammen med en episker
- Smag til med citron skal/saft og/eller sødning
- Når kagen er helt afkølet, fordeles forstingen over kagen (jeg brugte sprøjtepose og stjernetyl)
- Opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres
- Kagen holder sig fugtig og god i 3 dage
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar