lørdag den 2. november 2013

Stuvet spinat med honning-stegt kylling

Jeg elsker spinat og kylling, og sammen er de to ting helt perfekte! Denne ret bliver lavet ofte hos os, da den er super nem og ikke tager lang tid at lave, når der er børn der suser rundt omkring en! Derudover er den dejlig nem at lave, og alle elsker den :-) Jeg elsker generelt altid ting, der er blevet glaseret, og når man glasere med honning, føles det bare ikke helt så usundt, som når man gør det med sukker ;-)


Stuvet spinat med honning-stegt kylling (4. personer)
Ingredienser spinat:
Oliven olie (ca 1 spsk)
3 forårsløg
3 fed hvidløg
0,5 dl vand
1 spsk soya
lidt timian
1/4 muskatnød
Salt
Peber
En klat smør (ca. 5-10 g)
400 g vasket frisk spinat
100 ml fløde
25 g parmasan ost

Ingredienser kylling:
500-700 g kyllinge bryst
Oliven olie
Ca. 3-5 spsk honning
Sesamfrø

Fremgangsmåde spinat: 
  • På en pande med olie, knus dine hvidløg med en hvidløgspresser
  • Efter de er svitset, kommes vandet og soyaen på panden
  • Drys med krydderierne og smørret
  • Tilsæt derefter dine forårsløg og den friske spinat
  • Rør godt til det hele er blevet sammenkogt (dette tager ca. 5 min ved høj varme) 
  • Slutteligt tilsættes fløde og parmasanosten og lad det koge ind i et par minutter hvorefter det serveres med det samme herefter 

Fremgangsmåde kylling:
  • Skær dine kylligebryster ud i små tern
  • På en varm pande kommes olie og honning på sammen med kyllingen 
  • Lad kyllingen stege under periodiske omrøring til honningen sætter sig fast på og kødet er gennem stegt (dette tager ca. 10 min.)
  • Drys sesamfrø over når kyllingen er færdigstegt
  • Jeg serverede retten med dampede gulerødder
Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar