torsdag den 21. november 2013

Pink kyllingenuggets med gulerod, rødbede og spinat

Kylligenuggets er noget, som jeg personligt altid har forbundet med usund mad. Men kyllingenuggets smager jo godt, især hvis man er nedlagt med tømmermænd ;-) Disse kyllingenuggets er lækre, fulde af grøntsager, og så har de endda den fineste pink farve! Og hvem kan ikke lide pink mad?! Ja, jeg elsker i hvert fald pink mad. Kyllingenuggets'ne er mættende og fulde af smag. Rødbeden og kylligen spiller godt sammen og giver en lækker, sød og rund smag. Og så er de pga. farven et hit at servere for børn (og voksne selvfølgelig)! De kan endda også fryses ned, sådan så man altid har en sund udgave af kyllingenuggets, hvis tømmermændene presser sig på ;-)


Pink kyllingenuggets med gulerod, rødbede og spinat (til 4 personer)
Ingredienser:
500 g kyllingefars
2 gulerødder (ca. 150-200 g)
1 rødbede (vægt med skræl ca. 350 g)
3 fed hvidløg
30 g frisk babyspinat
2 æg
4 dl rasp (kan erstattes af havregryn)
Salt
Peber
Oliven olie til stegning

Ingredienser panering:
½ dl hvide quinoa flager
½ dl sesamfrø
½ dl rasp (kan erstattes af enten quinoa flager eller sesamfrø)


Fremgangsmåde:
  • Vask grøntsagerne og skræl rødbeden (og gulerødderne hvis de ikke er økologiske)
  • Riv fint/blend grønsagerne og hvidløg 
  • I en skål bland kylligefars og æg (brug hænderne det er nemmest)
  • Tilsæt de blendede grøntsager, og tilføj rasp, salt og peber 
  • Form små nuggets i en passende størrelse 
  • I en anden skål: bland quinoa flager, sesamfrø og rasp sammen
  • Vend dine nuggets deri (hvis man ønsker, at ekstra meget panering skal hænge ved, kan man dyppe sine nuggets i sammenpisket æg inden)
  • Steg nuggetsne i olie på panden, og server straks når de er tilberedt
  •  Jeg serverede mine nuggets med pasta og salat, men andre sammensætninger vil også fungere fint :-)

Bettina

2 kommentarer:

  1. hvor er de fine :)
    - jeg skal helt sikkert også lave pink nuggets - så cute :)

    kh maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja de er utrolig fine! Og så er de endda også fulde smag! Så ja jeg kan helt klart anbefale dem :-)
      - Bettina

      Slet