tirsdag den 12. november 2013

Fantastiske mini vanille cupcakes

I weekenden havde min søde kæreste fødselsdag, og derfor måtte der selvfølgelig kage til! Jeg fik en fjollet idé om at lave 24 mini cupcakes med et lys i hver kage, og den idé måtte jo afprøves. Kagerne skabte stor begejstring hos både børn og voksne lige fra de trådte ind af døren, og det var så hyggeligt og fint, da lysene blev tændt i alle kagerne :-) Cupcakes'ne smager skønt af vanille, og det er rart til en forandring, at der kun er en dyb smag af vanille, når man ellers, som jeg, normalt er vant til at tilføje kakao, chokolade, nødder, frugt eller grøntsager til mine kager :-)



Disse cupcakes er nogle af mine absolut yndlings, og de er fra hummingbird bakery kagebogen. Hummingbird bøgerne er verdens bedste kagebøger! Disse kager er helt perfekte, hvis man er på udkig efter børne-(og voksen)venlige cupcakes. Jeg har tidligere lagt en opskrift op på børnevenlige mini cupcakes. Disse kager vil helt klart være et hit til en børnefødselsdag!

Fantastiske mini vanille cupcakes (ca, 24 stk. mini eller 12 stk. almindelig)
Ingredienser kage:
125g hvedemel
150g sukker
1½ tsk bagepulver
1 nip salt
50g smør stuetemperatur
1 1/4 dl mælk
1 æg
½ tsk vanilleekstrakt
Ingredienser icing:
250g flormelis
75g smør stuetemperatur
Ca. 2 spsk mælk
1 vanillestang, kornene herfra

Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 180grader over-undervarme
  • Pisk mel, sukker, bangepulver, salt og smør sammen med halvdelen af mælken
  • I en lille skål piskes æg, vanilleekstrakt og resten af mælken med en gaffel eller et lille piskeris
  • Herefter piskes mælkeblandingen i den anden skål
  • Pisk indtil alt er godt blandet 
  • Fyld nu dejen i muffinsforme (formene fyldes 2/3 op)
  • Sæt i den forvarmede ovn og bag mini cupcakes'ne i 12 minutter (hvis almindelig størrelse så ca. 20min) 
  • Kagerne er færdige når der ikke kommer dej med op på en tandstik der stikkes i kagerne (kagerne bliver kun svagt lysebrune og kan sagtens være færdige selvom de er helt hvide)
  • Mens kagerne køler til de bliver helt kolde, laves icingen der skal ovenpå
  • Smør, mælk, kornene fra vanillestangen og flormelis (lidt af gangen) piskes med elpisker indtil al flormelis er pisket godt i
  • Kom icingen i en sprøjtepose med en tylle i og luk posen sammen, så den ikke får luft, for så stivner den (hvis der ikke bruges sprøjtepose, så læg et fugtigt viskestykke over)
  • Når kagerne er helt kolde sprøjtes icingen ud på kagerne og pyntes med lys eller krymmel



Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar