Frosne mango-kokos barer
Ingredienser:
220 g vand
200 g rør sukker
2 håndfulde macadamia nødder (hakket groft)
1300 g mango kød (altså uden skal og sten, man kan godt bruge mango fra dåse eller mango fra frost)
2 limefrugter (saften herfra) ca. 20 g
400 g kokos fløde* (kan evt. erstattes af almindelig fløde)
* læg 1 dåse kokosmælk på køl i nogle timer og brug herefter kun den faste del af indholdet i dåsen
- Kog sukker og vand i en tykbundet gryde
- Lad koge ved middelhøj varme under omrøring i ca. 5 min, eller til massen bliver lidt tykkere, lidt ligesom sirup
- Lad sukkermassen køle helt af, stil det eventuelt i fryseren i 30 min
- Imens ordnes mangoerne dvs. de skrælles og stenen skæres fra (hvis du bruger friske mangoer)
- Kom mango kød, sukkermassen og limesaft i en blender, eller en skål med en stavblender
- Blend til du har en cremet masse
- I et stort fad beklædt med bagepapir kommes de hakkede macadamia nødder ned i og de overhældes den blendede mangomasse (vigtigt: gem 1 cup dvs. omkring 2 dl til senere brug)
- Kom fadet med mangomassen i fryseren i ca. 3-4 timer (eller til mangomassen er frosset så meget, at et nyt lag kan hældes på)
- Når mangomassen er helt frossen blendes eller piskes den gemte mangomasse (som var sat tilside) og kokos fløden
- Hæld kokosmassen over den frosne mangomasse og stil i fryseren igen
- Når kokoslaget er helt frossent, skæres små snack barer ud og lægges i en dåse eller ligende i fryseren, så de er parat til servering!
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar