Mango crumble
Ingredienser:
4 modne mangoer (eller mango på dåse)
100 g rør sukker (eller kokos sukker)
1 tsk bagepulver
1 tsk vanilje ekstrakt
½ tsk salt
200 g hvedemel
200 g grove havregryn
2 æg
70 g usaltet smør (hvis du bruger saltet smør så undlad at komme salt i)
Fremgangsmåde:
- Skræl mangoerne og fjern kødet fra stenen
- Pres gerne resten af saften fra stenen også
- Skær mango kødet i små stykker (mine mangoer var super modne og søde, så derfor var det ikke nødvendigt at vende dem i lidt sukker, men hvis du har mindre modne mangoer, der er lidt sure, så drys lidt sukker over mangoene, når de er skåret i små tern
- Tænd ovn på 200 graders varmluft
- I en skål/rørmaskine: bland alle ingredienserne (på nær mango) i en skål og rør det hele sammen til en klistret dej
- I et ildfast fad beklædt med bagepapir kommes halvdelen af dejen i og flades ud, sådan så bunden er helt dækket
- Fordel nu mango stykkerne med saft ud over bunden
- Slutteligt fordeles små klumper dej over mangoen
- Pres eventuelt dejen lidt ned, for at få en jævn overflade
- Bag din kage i ovnen i ca. 45-60 min. (kommer an på din ovn, min bagte 1 time) eller til kagen er blevet lækker gylden
Mmh, jeg elsker også crumble, men har faktisk aldrig lavet med mango - det ser rigtig lækkertud :D
SvarSlet- Anne
Ja crumble er det bedste! Men ja det gode ved at bruge mango er at de er så søde sådan man ikke behøver at tilsætte ekstra sukker! Og ja så smager de jo også bare fantastisk! :-)
SletHilsen Bettina