torsdag den 12. juni 2014

Perlebyg-otto med spinat og tomat

Dette er nok et af de lækreste aftensmadsmåltider, jeg længe har spist! En skøn og smagsfuld perlebyg-otto! Spinaten går super fint med hvidløgene, og de hakkede tomater og bønnerne giver lige prikken over i'et. Især når man serverer retten med lidt parmesanost, så er den helt perfekt! Man kan sagtens spise retten som vegetar ret, men hvis dette er tilfældet, vil jeg nok tilsætte en hel dåse bønner for at give retten mere protein og fylde! :-)


Perlebyg-otto med spinat og tomat
Ingradienser: 
2 spsk oliven olie
1 rød løg
4 fed hvidløg
2 dl perlebyg
400 g hakkede tomater
3 dl vand
0,5 dåse cannalili bønner
200 g frossen spinat
2 spsk sød chili sovs
salt
peber


Fremgangsmåde:
  • Hak rødløg og hvidløg
  • I en tykbundet gryde kommes olivenolie i og opvarmes, derefter svitses løg og hvidløg til de er bløde
  • Kom perlebyg i, og svits dem i ca. 3-5 min under konstant omrøring (ellers brænder de på) 
  • Tilsæt hakkede tomater og vand, og lad det koge i ca. 20-25 min med jævnlig omrøring
  • Efter ca. 15 minutters kogning tilsættes spinat, bønner, sød chili sovs, salt og peber
  • Efter i alt 25 minutters kogning, fjernes gryden fra blusset
  • Herefter skal retten nu stå i ca. 5-10 minutter i gryden med låg på og trække
  • Server perlebyg-otto med lækkert kød og eventuelt noget salat og brød :-)  


Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar