Nektarin crumble
Ingredienser:
80 g havregryn
100 g sukker
1 tsk bagepulver
80 g groft speltmel
100 g hvedemel
1 tsk vanilie ekstrakt eller vanile pulver
1 æg
50 g kokosolie
2 spsk vand
2 nektariner
Fremgangsmåde:
- I en skål blandes havregryn, sukker, bagepulver, speltmel og mel godt sammen
- Tilsæt vanilje ekstrakt, æg, kokosolie og vand, og ælt det godt sammen (nemt med hænderne)
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft
- Tag nektarinerne og fjern stenen
- Snit dem derefter i tynde skiver
- I et ovnfast fad kommes evt. lidt kokosolie i bunden, sådan så man undgår, at dejen sætter sig fast
- Kom halvdelen af dejen i det ovnfaste fad, og fordel den ligeligt i bunden
- Læg nektarin skiver ligeligt ovenpå dejen
- Slutteligt fordel resten af dejen som crumble ovenpå nektarinerne
- Pres med dine hænder dejen lidt flad
- Slut evt. af med at drysse lidt sukker på toppen
- Bag i ca. 25 min.
- Nyd crumblen lun eller kold med is, cremfraise eller lignende
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar