Nektarin crumble
Ingredienser:
80 g havregryn
100 g sukker
1 tsk bagepulver
80 g groft speltmel
100 g hvedemel
1 tsk vanilie ekstrakt eller vanile pulver
1 æg
50 g kokosolie
2 spsk vand
2 nektariner
Fremgangsmåde:
- I en skål blandes havregryn, sukker, bagepulver, speltmel og mel godt sammen
 - Tilsæt vanilje ekstrakt, æg, kokosolie og vand, og ælt det godt sammen (nemt med hænderne)
 - Tænd ovnen på 190 grader varmluft
 - Tag nektarinerne og fjern stenen
 - Snit dem derefter i tynde skiver
 - I et ovnfast fad kommes evt. lidt kokosolie i bunden, sådan så man undgår, at dejen sætter sig fast
 - Kom halvdelen af dejen i det ovnfaste fad, og fordel den ligeligt i bunden
 - Læg nektarin skiver ligeligt ovenpå dejen
 - Slutteligt fordel resten af dejen som crumble ovenpå nektarinerne
 - Pres med dine hænder dejen lidt flad
 - Slut evt. af med at drysse lidt sukker på toppen
 - Bag i ca. 25 min.
 - Nyd crumblen lun eller kold med is, cremfraise eller lignende
 
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar