Kikærteblondie {sukkerfri} (inspiration: hejdislow)
Ingredienser:
230g kogte kikærter (dvs. en dåse, drænet)
100g kokossukker
1/4 tsk fint salt
3 tsk vaniljeekstrakt
6 spsk mælk eller vand
6 spsk affedtet mandelmel (eller kværnede hørfrø)
4 spsk peanutbutter
60 g mørk chokolade (gerne høj kakaoprocent)
1/4 tsk natron
1 tsk bagepulver
100g kokossukker
1/4 tsk fint salt
3 tsk vaniljeekstrakt
6 spsk mælk eller vand
6 spsk affedtet mandelmel (eller kværnede hørfrø)
4 spsk peanutbutter
60 g mørk chokolade (gerne høj kakaoprocent)
1/4 tsk natron
1 tsk bagepulver
Fremgangsmåde:
- Varm ovnen op til 180 grader
- Blend kikærterne godt (tilføj maks 6 spsk mælk/vand men gerne mindre væske end det)
- Tilføj kokossukker, peanutbutter og vanilleekstrakt og blend igen
- Bland salt, mandelmel, bagepulver og natron godt sammen
- Tilføj ovenstående til kikærtemassen og vend det godt sammen
- Tilføj tilsidst grofthakket chokolade
- Hæld dejen i en lille bradepande form beklædt med bagepapir
- Bag kagen i ca. 35-45 minutter (tjek om der hænger dej ved hvis en kødnål stikkes i og tages op igen)
- Når kagen er færdigbagt, tages den ud og stilles til afkøling på en rist
- Skær kagen ud i firkanter og server
- Hvis der er rester stilles de i køleskab
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar