fredag den 26. april 2013

Salat med and og hjemmelavet brødtern

Nogle hverdagsaftner kan være lidt presset, og derfor elsker jeg lækker, frisk og sund mad, som er nem at lave. Denne ret er super nem at lave og kræver næsten ingen energi. Derimod giver den en masse energi, sådan så resten af aftenen er nemmere at overskue.


Salat med and og hjemmelavet brødtern til 1 person
Ingredienser anden:
1 stk. andebryst
1 fed hvidløg
1 lille løg
2 spk oliven olie
1/2 citron eller lime


Ingredienser salaten:
1 par salat blade
1/2 eller 1 avokado
1/2 rød snack pepber
1 par skriver honing melon
1 tomat

Ingredienser brødtern:
En gammel rest af brød (jeg brugte hvidt brød, men rugbrøds brødtern smager også super lækkert, de skal dog have længere tid i ovnen)
Olie (mængden kommer an på hvor meget brød man har)
1 fed hvidløg
1-2 tsk groftsalt


Fremgangsmåde:
- tænd ovnen på 200 grader varmluft
- skær brødet i tern, hak hvidløg og kom det hele ned i en lille fryse pose
- dernæst tilsæt salt og olie til brødet har suget noget af det
- lad brødet være i posen ca. 15 min for at trække smag til sig

- tag andebrystet og snit riller i den side med fedt (lige som man gør på en flæskesteg)
- hak derefter løg og hvidløg og kom det ned i et lille ovnfast fad
- dernæst tilsættes olien og det grove salt


- massen af løg, citron saft, salt og olie skrubbes ind i anden (især ved rillerne)
- anden bages i ovnen i ca. 20 min
- sæt brødternene ind (de skal have ca. 5-7 mim) til de bliver gyldne

- imens det er i ovnen laves salaten.
- når anden er færdig skal den trække i et par minutter før den skæres i skiver
- brødternen skal gerne stå og køle lidt af inden servering



Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar