lørdag den 20. april 2013

Galette med spinat og grønne bønner

Denne Galette er perfekt som et sundt aftensmåltid! Den er hurtig at lave og smager rigtig lækkert! Hvis der er noget af fyldet, som ikke tiltaler netop dig, så kan man sagtens skifte ud i fyldet, og dermed lave en opskrift der passer perfekt til dig :)


Galette med spinat og grønne bønner 2 personer (inspiration: plat du jour)
Ingredienser dej:
1 dl vand
¾ dl olie 
2 knps groft salt
2 dl rugemel
1-2 del hvedemel
1 dl fiberhavregryn (eller blot almindelige)

Fremgangsmåde:
- vand, olie og salt blandes sammen i en skål/rørmaskine
- dernæst tilsættes mel og havregryn (først det grove mel og havregryn, tilsidst tilsættes først en dl hvedemel, og hvis dejen er meget klistret tilsættes mere mel (ca. 1 dl ekstra))
- dejen stilles på køl i ca. 15-30 min


Ingredienser fyld:
450 g frossen spinat (som optøs)
2,5 spsk græsk yoghurt (fedt procent på 0,1%)
200 g grønne bønner (frosne bønner kan fint bruges)
1-2 fed hvidløg
Ca. 200 g feta
Ca. 200-400 g røget laks (efter behov)
Frisk basilikum 


Fremgangsmåde fyld og tærte:
- spinat og bønner optøs
- spinat blandes med hakket hvidløg og græsk yoghurt
- de optøede bønner hakkes til mindre stykker
- når dejen er færdig med sin køling tages den ud af køleskabet og deles i 2 lige store stykker
- dejen rulles derefter mellem 2 stykker bagepapir til en tynd, rund cirkel (dette gøres med begge stykker dej)

- fyldet kommes på dejen (vær opmærksom på at fyldet skal være minimum 1,5-2 cm fra dejens kant)
- først kom jeg spinat massen på jævnt over dejen, dernæst kom jeg de grønne bønner på og til sidst fetaen
- før galetten sættes i ovnen skal kanten foldes op omkring fyldet, så det ikke falder ud
- galetten bages ved 200 grader varmluft (forvarmet ovn) i ca. 20-25 min
- galetten er færdig bagt når fetaen er blevet gylden..

- pyntes til sidst med røget laks og et drys af friskbasilikum som giver en rigtig lækker smag


Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar