mandag den 22. april 2013

Focaccia i bradepande

Jeg elsker brød og salt, så et brød med salt på, er for mig meget LÆKKERT! Focaccia er perfekt tilbehør til et aftensmadsmåltid. Til middagsselskaber er dette brød altid et hit. Det er nemt at lave, og mens dejen hæver, kan man nemt lave resten af maden.


Focaccia i bradepande
Ingredienser: 
25 g gær
6 dl lunken vand
1/2 spsk salt
2 spsk olivenolie
ca. 750 g fint durummel (12,5 dl)
Pensling: olivenoile
Drys: tørrede rosmarin og groft salt


Fremgangsmåde:
- vand og gær røres sammen
- salt, olivenolie og mel tilsættes (det er nemmest at bruge en røremaskine til dette, hvis man har sådan en)
- dejen skal hæve i 2 timer i skålen
- hæld dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir, hvor den efterhæves i ca. 30 minutter (husk at tænde ovnen på 200 grader varmluft)
- efter hævningen pensles dejen med olie og rosmarin, og groft salt drysses ud over brødet
- brødet bages i ovnen i ca. 40 minutter (brødet er færdigt når der er gyldent på toppen)
- brødet tages ud og køles af på en rist og skæres lidt efter ud i mindre stykker

Tip: Brødet er bedst samme dag som det bages.


Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar