Yndlings fuldkornsrugbrød fyldt med kerner og chia (1 rugbrød i en 2 liters form, inspiration: slankedoktor)
Ingredienser iblødsætning (dag 1):
4 dl koldt vand
100 g knækkede hvedekerner
100 g knækkede rugkerner
60 g solsikkekerner
60 g græskarkerner
40 g hørfrø
40 g chiafrø
Ingredienser fordej (dag 1):
2,5 dl koldt vand
8 g gær
125 g rugmel
85 g hvedemel
Ingredienser endelig dej (dag 2):
125 g rugmel
15 g salt
1 spsk maltsirup eller ca. 1 spsk sovsekulør (jeg bruger både en lys maltsirup og lidt sovsekulør)
Lidt olie til at pensle formen med
Fremgangsmåde dag 1:
1 spsk maltsirup eller ca. 1 spsk sovsekulør (jeg bruger både en lys maltsirup og lidt sovsekulør)
Lidt olie til at pensle formen med
- Første dag sættes alle kerner og frø i blød i det kolde vand i en skål
- Der kommes låg på skålen, og det stilles ved stuetemperatur i 24 timer
- Samme dag laves fordejen i en anden skål (1,5 liters skål er stor nok) ved at blande vand, gær, rugmel og hvedemel
- Kom låg på skålen, og sæt den i køleskabet, og lad også denne skål stå i 24 timer
Fremgangsmåde dag 2:
- Næste dag (efter der er gået 24 timer) røres indholdet af de to skåle sammen i en røremaskine indtil det er godt blandet
- Tilsæt herefter salt og maltsirup/sovsekulør
- Tilsidst tilsættes det sidste rugmel, og dejen skal gerne tæskes godt sammen i røremaskinen
- Smør nu en rugbrødsform (2 liter) med lidt olie, og kom dejen heri
- Glat dejen med en hånd, der er gjort våd
- Dæk formen til, og lad rugbrødet hæve ved stue temperatur i ca. 2 timer (gerne til brødet er hævet op til kanten)
- Bag brødet ved 175 grader almindelig ovn i ca. 1 time og 30 minutter
- Vend herefter rugbrødet ud af formen, og lad det køle af på en rist
- Hvis skorpen er meget hård, kan rugbrødet evt. kommes i en plasticpose mens det stadig er varmt, så blødgøres skorpen lidt og rugbrødet bliver ikke tørt
- Nyd en god skive af rugbrødet med lækkert pålæg på fx med en avokado i skiver og lidt salt
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar