NB: jeg er i Australien og måler derfor i cup fremfor dl, men 1 cup er ca. lig med 2,4-2,5 dl
Mini chokolade donuts (ca. 18 stk.)
Ingredienser donuts:
3/4 cup hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk natron
1/4 tsk salt
1/2 cup brunfarin eller kokossukker
50 g smør
100 g mørk chokolade
1 æggeblomme
1/2 cup mælk
1 tsk vaniljeekstrat
Ingredienser topping:
30 g smør
1 tsk flydende honning
1,5 spsk mælk
1/2 tsk vaniljeekstrat
70 g chokolade
60 g flormelis
Evt. kanelsukker til pynt
Fremgangsmåde:
- Tænd ovn på 180 grader varmluft
- Bland alle de tørre ingredienser (mel, bagepulver, natron, salt og brunfarin) i en skål
- I en lille gryde smeltes smør
- Derefter tilsættes chokolade, æggeblomme, mælk og vaniljeekstrat til gryden
- Rør til konsistensen er ens og cremet
- Bland derefter de våde og tørre ingredienser sammen
- Smør en donut-plade med lidt olie
- Hæld derefter dejen i (max halvt fyldt op!)
- Bag dem midt i ovenen i ca. 10-15 min.
- I mens laves toppingen hvor en lille gryde hvor smør, honning, mælk og vaniljeekstrat varmes op
- Dernæst tilsættes chokolade, lad det smelte, og rør det godt ud
- Slutteligt tilsættes flormelisen, og det røres godt ud i toppingen
- Når donutsne tages ud af ovnen, skal de lige stå i pladen i et par minutter inden de forsigtigt kan fjernes med en ske
- Lad dem køle af på en rist, og dyp dem derefter i topping, og pynt evt. med lidt kanelsukker (eller krymmel)
- Nyd dem lune eller kolde, de skal opbevares på køl
Ingen kommentarer:
Send en kommentar