lørdag den 1. august 2015

Mini chokolade donuts

Jeg har for første gange forvildet mig ud i at bage donuts, og hold nu op de blev gode! Af at være første forsøg, synes jeg selv, de er super vellykkede. Rigtig dejlig chokoladesmag og en lidt cremet topping med lidt kanel tilfredsstiller vist de fleste smagsløg. Og så er de jo bare super fine! Små og søde! Her i huset er de ihvertfald faldet i god jord! :-)

NB: jeg er i Australien og måler derfor i cup fremfor dl, men 1 cup er ca. lig med 2,4-2,5 dl


Mini chokolade donuts (ca. 18 stk.)
Ingredienser donuts:
3/4 cup hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk natron
1/4 tsk salt
1/2 cup brunfarin eller kokossukker
50 g smør
100 g mørk chokolade
1 æggeblomme
1/2 cup mælk
1 tsk vaniljeekstrat

Ingredienser topping:
30 g smør
1 tsk flydende honning
1,5 spsk mælk
1/2 tsk vaniljeekstrat
70 g chokolade
60 g flormelis
Evt. kanelsukker til pynt


Fremgangsmåde:
  • Tænd ovn på 180 grader varmluft 
  • Bland alle de tørre ingredienser (mel, bagepulver, natron, salt og brunfarin) i en skål
  • I en lille gryde smeltes smør 
  • Derefter tilsættes chokolade, æggeblomme, mælk og vaniljeekstrat til gryden
  • Rør til konsistensen er ens og cremet
  • Bland derefter de våde og tørre ingredienser sammen 
  • Smør en donut-plade med lidt olie
  • Hæld derefter dejen i (max halvt fyldt op!) 
  • Bag dem midt i ovenen i ca. 10-15 min. 
  • I mens laves toppingen hvor en lille gryde hvor smør, honning, mælk og vaniljeekstrat varmes op 
  • Dernæst tilsættes chokolade, lad det smelte, og rør det godt ud
  • Slutteligt tilsættes flormelisen, og det røres godt ud i toppingen 
  • Når donutsne tages ud af ovnen, skal de lige stå i pladen i et par minutter inden de forsigtigt kan fjernes med en ske
  • Lad dem køle af på en rist, og dyp dem derefter i topping, og pynt evt. med lidt kanelsukker (eller krymmel) 
  • Nyd dem lune eller kolde, de skal opbevares på køl 




Bettina  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar