mandag den 17. august 2015

No-bake cheesecake uden husblas-kriser

Jeg elsker cheesecake! Nogen gange kan det dog godt være et sats at lave no-bake cheesecake, for man ved aldrig, om det lige netop bliver dén dag, hvor husblasen driller, og man ender med en cheesecake med små klumper i. Denne version KAN dog ikke gå galt, da husblasen bliver smeltet i varm bær/frugt-puré, som man så lader køle helt af inden den tilsættes oste-massen. Dermed ALDRIG nogensinde klumper i cheesecaken :-) Desuden får man både smag og farve fra den valgte bær/frugt-puré, hvilket jeg i hvert fald synes er super flot og giver en god smag! Disse to cheesecakes blev serveret for en stor flok kage-sultne gæster, da jeg fejrede min fødselsdag, og der var desværre kun en lille rest tilbage efter gæsterne var gået ;-)


No-bake cheesecake uden husblas-kriser (8-10 personer, 1 springform Ø20-Ø22 cm)
Ingredienser:
200g bær eller frugt (jeg bruger bare fra frost)
6 blade husblas
Ca 90 g sukker*
1/2 øko citron, saft og skal herfra (øko citroner er meget små ift. konventionelle, husk det...brug dog ikke skal fra en konventionel citron!) 
400g flødeost naturel (brug ikke light udgaven, for så vil cremen skille) 
2 dl cremefraiche (jeg bruger oftest 18%)
2,5 dl piskefløde

*sukker-mængden afhænger meget af hvilken bær/frugt der bliver brugt fx kræver jordbær og blåbær ikke meget sukker, mens hindbær og solbær kræver en del sukker - der kan tilføjes mere sukker senere i opskriften, dette er beskrevet i fremgangsmåden.


Fremgangsmåde:
  • Kom bær/frugt i en lille gryde og tilføj sukker, fintrevet citronskal og saft
  • Bring det i kog
  • Blend herefter fx med en stavblender så det bliver til en puré
  • Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter
  • Tag gryden af varmen, og kom herefter husblas i puréen, og lad det smelte helt 
  • Herefter er det en god ide at komme puréen i en kold beholder (fremfor den varme gryde), så den hurtigere køler af
  • Rør i puréen engang imellem
  • Nu til bunden: blend kiksene helt fint i en blender eller kom dem i en frysepose og bank på dem med noget hårdt indtil de er nogenlunde fint knuste (jeg bruger begge metoder, det afhænger lige af humør, hvad jeg gør)
  • Smelt smøret fx i mikrobølgeovn
  • Bland kikse-smulder og smør sammen til al kiks er vådt
  • Kom evt. kageplastic hele vejen rundt i kanten af en springform med diameter på 20-22cm
  • Fordel kiksemassen i bunden af en springform, og tryk det godt sammen
  • Nu til cremen: pisk flødeost og cremefraiche forsigtigt sammen i en lille skål 
  • I en stor skål piskes fløde med vanillepulver til meget blød flødeskum (den skal være meget blødere end hvad du normalt ville gøre)
  • Når puréen føles lunken/kold når en lillefinger puttes deri, kan den bruges
  • Kom nu lidt af flødeost-cremefraiche-massen i puréen, og rør det hurtigt så alt bliver blandet godt
  • Herefter kommes puréen i resten af flødeost-cremefraiche-massen, og det blandes godt sammen (der må gerne piskes/røres forholdsvis meget i det)
  • Smag nu på massen om den er sød nok, ellers tilføjes der mere sukker indtil massen er sød nok
  • Når massen er sød nok, kommes den ned i den store skål med flødeskummet, og det hele vendes forsigtigt sammen
  • Stop med det samme, det er blevet til en ensartet masse, så cremen ikke bliver grynet/skilt
  • Hæld ostecremen i springformen ovenpå kiksebunden, og bank herefter formen let mod køkkenbordet for at komme af med eventuelle små luftbobler 
  • Tip: ønsker man et gele-lag på cheesecaken kan dette laves udfra denne grundopskrift 
  • Sæt cheesecaken på køl i ca. 5-6 timer (helst natten over)
  • Lige inden servering pyntes der evt. med friske frugter/bær alt efter hvilken puré der er tilføjet cheesecaken 
  • De to cheesecakes på billederne er med hhv. hindbær og blåbær, og de smagte SÅ godt :-)











Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar