Ingredienser:
15 g gær
5,5 dl koldt vand
1 lille spsk groft salt (ca. 10g)
300 g durummel
300 g hvedemel
1 dl havregryn
1 dl græskarkerner
0,50 dl solsikkefrø
Lidt olie til at smøre skålen med
Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud i det kolde vand og tilsæt salten
- Rør herefter durummel og havregryn i dejen
- Tilsæt nu hvedemel lidt af gangen ved lav hastighed indtil alt mel er blevet vådt
- Sæt nu røremaskinen på høj hastighed i 10-15 minutter eller indtil dejen kan bestå en gluten-test
- Herefter tilsættes græskarkerner og solsikkefrø og dejen æltes i røremaskinen indtil de er godt fordelt i dejen
- Smør herefter en skål med olie, og kom dejen over i denne skål
- Sæt låg på skålen, og lader den stå i køleskabet natten over (8-12 timer)
- Næste morgen sættes en bageplade i ovnen, og ovnen tændes på 250 grader varmluft
- Tag dejen ud af køleskabet, og vend den ned på et meldrysset bord
- Skær stykker af dejen med en metal-dejskraber/spatel, og læg stykkerne på et stykke bagepapir
- Tip: jeg prøvede forskellige former af, men dem der forsigtigt blev formet runde blev bedst da de var mere jævnt bagte
- Drys evt. med lidt ekstra græskarkerner på toppen af bollerne
- Tag nu den varme bageplade ud af ovnen, og kom bagepapiret med bollerne herpå, og kom dem ind i ovnen
- Ovnen sættes nu på 225 grader almindelig ovn
- Bag bollerne 20 minutter eller til de begynder at blive gyldne på toppen
- Lad dem herefter køle af på en rist
Ingen kommentarer:
Send en kommentar