torsdag den 20. august 2015

Chokorug á la Lagkagehuset

Jeg elsker, elsker, elsker Lagkagehusets chokorug! Utroligt at ingen før Lagkagehuset har fundet på at lave rugbrødsboller med chokoladestykker i, for det er jo en perfekt kombination! Jeg synes dog, at Lagkagehusets chokorug er alt for små, og så er prisen for en lille bitte chokorug alt for høj ;-) Derfor laver jeg dem bare selv, og det smager mindst lige så godt. Nybagte smager de hjemmelavede nok faktisk bedre end dem man kan købe :-)


Chokorug á la Lagkagehuset (25-30 stk, inspiration: cutecarbs)
Ingredienser fordej (dag 1):
10 g gær
3 dl koldt vand
100 g hvedemel
200 g rugmel

Ingredienser iblødsætning (dag 2):
150 g knækkede rugkerner
100 g hørfrø
65 g solsikkekerner
5 dl kogende vand

Ingredienser endelig dej (dag 2):
200 g hvedemel
200 g grofthakket mørk chokolade (jeg brugte en blanding af 72% og 80%)
15 g havsalt
5 g maltsirup (ca. 1 lille spsk)
2 tsk usødet kakaopulver
Pynt: 300 g hasselnødder


Fremgangsmåde:
  • Ingredienserne til fordejen blandes godt sammen i en skål (røremaskine behøves ikke her) 
  • Kom låg på og lad fordejen stå natten over ved stuetemperatuer (skal gerne stå 10 timer eller mere) 
  • Næste dag sættes kerner i blød ved at komme rugkerner, hørfrø og solsikkekerner i en skål og overhælde dem med den kogende vand 
  • De iblødsatte kerner skal minumum stå i halvanden time 
  • Herefter æltes de iblødsatte kerner og fordejen sammen (i røremaskine) til du har en jævn dej 
  • Tilføj salt, kakaopulver og maltsirup 
  • Tilsidst tilsættes grofthakket chokolade og hvedemel 
  • Hak hasselnødderne groft og kom dem i en dyb tallerken 
  • Form nu små chokorug boller á ca. 60-65 g 
  • Tip: dejen er meget klistret, så hav en lille skål med koldt vand i, som du kan dyppe fingrene i inden hver bolle formes 
  • Rul hver bolle i de grofthakkede hasselnødder 
  • Dryp nogle dråber vand på overfladen af hver bolle så overfladen ikke bliver tør mens de hæver 
  • Lad chokorug-bollerne hæve tildækket i to timer 
  • Når bollerne har hævet i 2 timer varmes ovnen op til 250 grader varmluft med en bradepande i bunden af ovnen 
  • Når ovnen er varm skrues der ned på 190 grader almindelig ovn 
  • Dryp nogle dråber vand på overfladen af hver bolle på den bageplade der skal i ovnen nu 
  • Sæt nu en bageplade med chokorug i ovnen og hæld ca. 2 dl vand i bradepanden i bunden af ovnen og luk hurtigt ovnlågen igen! 
  • Bag bollerene i 40-45 minutter 
  • Herefter skal chokorug-bollerne køle af på en rist 
  • Bag nu den anden plade med chokorug på samme måde som den første 






Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar