Ingredienser fordej (dag 1):
10 g gær
3 dl koldt vand
100 g hvedemel
200 g rugmel
Ingredienser iblødsætning (dag 2):
150 g knækkede rugkerner
100 g hørfrø
65 g solsikkekerner
5 dl kogende vand
Ingredienser endelig dej (dag 2):
200 g hvedemel
200 g grofthakket mørk chokolade (jeg brugte en blanding af 72% og 80%)
15 g havsalt
5 g maltsirup (ca. 1 lille spsk)
2 tsk usødet kakaopulver
Pynt: 300 g hasselnødder
Fremgangsmåde:
- Ingredienserne til fordejen blandes godt sammen i en skål (røremaskine behøves ikke her)
- Kom låg på og lad fordejen stå natten over ved stuetemperatuer (skal gerne stå 10 timer eller mere)
- Næste dag sættes kerner i blød ved at komme rugkerner, hørfrø og solsikkekerner i en skål og overhælde dem med den kogende vand
- De iblødsatte kerner skal minumum stå i halvanden time
- Herefter æltes de iblødsatte kerner og fordejen sammen (i røremaskine) til du har en jævn dej
- Tilføj salt, kakaopulver og maltsirup
- Tilsidst tilsættes grofthakket chokolade og hvedemel
- Hak hasselnødderne groft og kom dem i en dyb tallerken
- Form nu små chokorug boller á ca. 60-65 g
- Tip: dejen er meget klistret, så hav en lille skål med koldt vand i, som du kan dyppe fingrene i inden hver bolle formes
- Rul hver bolle i de grofthakkede hasselnødder
- Dryp nogle dråber vand på overfladen af hver bolle så overfladen ikke bliver tør mens de hæver
- Lad chokorug-bollerne hæve tildækket i to timer
- Når bollerne har hævet i 2 timer varmes ovnen op til 250 grader varmluft med en bradepande i bunden af ovnen
- Når ovnen er varm skrues der ned på 190 grader almindelig ovn
- Dryp nogle dråber vand på overfladen af hver bolle på den bageplade der skal i ovnen nu
- Sæt nu en bageplade med chokorug i ovnen og hæld ca. 2 dl vand i bradepanden i bunden af ovnen og luk hurtigt ovnlågen igen!
- Bag bollerene i 40-45 minutter
- Herefter skal chokorug-bollerne køle af på en rist
- Bag nu den anden plade med chokorug på samme måde som den første
Ingen kommentarer:
Send en kommentar