mandag den 14. juli 2014

Yndlings solbær sorbet-flødeis {sukkerfri}

For nogle dage siden cyklede jeg hen til vores farmor og farfar i dejlig solskinsvejr. Det endte med at jeg med mig hjem have 1 kg solbær, næsten 2 kg rabarber og en masse hindbær i min mave, som blev spist direkte fra hindbærbusken af :-) Virkelig lækkert! Nogen af solbærene blev lavet til min absolut yndlings is, som jeg denne gang har lavet i en sukkerfri udgave. Den sukkerfri udgave smager lige så godt, som den med sukker i, så fra nu af vil den blive lavet i begge udgaver ;-) Denne is smager fantastisk, og så bliver den perfekt i konsistensen selv uden ismaskine, hvilket jeg altså synes er vigtigt, for hjemmelavet is der ender med at være krystalliseret er altså bare træls.


Yndlings solbær sorbet-flødeis {sukkerfri}
Ingredienser:
300g solbær
75g kokossukker
75g sukrin gold

4 pastoriseret æggeblommer
4 spsk sødning (jeg brugte sukrin)

1½ dl mælk
2½ dl fløde


Fremgangsmåde:
  • Kog solbærene mens du moser dem 
  • Når de begynder at koge tilsættes kokossukker og sukrin gold
  • Rør grundigt nu, for ellers kan sødemidlerne få det til at brænde på
  • Når det har bobble-koget i 5 minutter tages det af varmen
  • Pres igennem en si, så væske og en del af solbærkødet kommer igennem sien 
  • Lad nu køle helt af
  • Tilføj herefter mælken og rør godt
  • Pisk æggeblomme og de 4 spsk sødning i lang tid, så det bliver hvidere og luftigere (det er svært at få æggesnapsen ordentlig luftig, når man bruger sødemidler desværre) 
  • I en anden skål piskes fløden stiv
  • Nu vendes solbærkompotten i æggesnapsen
  • Herefter vendes solbær-æggesnaps blandingen forsigtigt i fløden (ikke rør for meget i det, men alt skal være helt blandet)
  • Hæld nu i en velegnet beholder og kom i fryseren
  • Rør godt i isen en gang eller to i løbet af den første time, den er i fryseren
  • Nyd isen som den er!



Charlotte

2 kommentarer:

  1. Uh det ser lækkert ud! Og så uden sukker - jeg er solgt ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja den er virkelig også lækker! Jeg bruger generelt denne grundopskrift og den er et hit hver gang (specielt hvis man ikke har en ismaskine) :)

      Slet