Ingredienser:
300g solbær
75g kokossukker
75g sukrin gold
4 pastoriseret æggeblommer
4 spsk sødning (jeg brugte sukrin)
1½ dl mælk
2½ dl fløde
Fremgangsmåde:
300g solbær
75g kokossukker
75g sukrin gold
4 pastoriseret æggeblommer
4 spsk sødning (jeg brugte sukrin)
1½ dl mælk
2½ dl fløde
Fremgangsmåde:
- Kog solbærene mens du moser dem
- Når de begynder at koge tilsættes kokossukker og sukrin gold
- Rør grundigt nu, for ellers kan sødemidlerne få det til at brænde på
- Når det har bobble-koget i 5 minutter tages det af varmen
- Pres igennem en si, så væske og en del af solbærkødet kommer igennem sien
- Lad nu køle helt af
- Tilføj herefter mælken og rør godt
- Pisk æggeblomme og de 4 spsk sødning i lang tid, så det bliver hvidere og luftigere (det er svært at få æggesnapsen ordentlig luftig, når man bruger sødemidler desværre)
- I en anden skål piskes fløden stiv
- Nu vendes solbærkompotten i æggesnapsen
- Herefter vendes solbær-æggesnaps blandingen forsigtigt i fløden (ikke rør for meget i det, men alt skal være helt blandet)
- Hæld nu i en velegnet beholder og kom i fryseren
- Rør godt i isen en gang eller to i løbet af den første time, den er i fryseren
- Nyd isen som den er!
Charlotte
Uh det ser lækkert ud! Og så uden sukker - jeg er solgt ;)
SvarSletJa den er virkelig også lækker! Jeg bruger generelt denne grundopskrift og den er et hit hver gang (specielt hvis man ikke har en ismaskine) :)
Slet