Verdens nemmeste og bedste franskbrød
Ingredienser:4,5 dl vand
10-15g gær (jeg vejer ikke, tager bare ca. 1/5-del af en pakke gær)
1-2 tsk salt
5,5 dl mel
3 dl fuldkornshvedemel eller havregryn
Fremgangsmåde:
- Smelt gæren i vandet
- Tilsæt salt
- Under omrøring tilsættes først fuldkorns hvedemelen og/eller havregryn
- Herefter tilsættes hvedemel og der røres grundigt (gerne med dejkroge i et piskeris, men det er ikke nødvendigt)
- Tip: dejen skal være meget elastisk, klistret og ja konsistensen kan vist bedst betegnes som flydende
- Hæld dejen i en slip-let eller silikone form (vigtigt!) og dæk til med film og viskestykke
- Sæt formen ind i køleskab natten over (minimum 8 timer)
- Næste morgen tages film og viskestykke af, og formen sættes i en kold ovn
- Der tændes på 200grader over-under varme
- Bag brødet i 30 minutter eller indtil skorpen er sprød
Ingen kommentarer:
Send en kommentar