Gammeldags rabarberkage med marengs (inspiration: nogetiovnen)
Ingredienser rabarber:
500 g rabarber
1 dl sukker
Ingredienser kage:
100 gram smeltet smør
2 dl sukker
2 tsk hjemmelavet vanillesukker (eller 2 tsk sukker og kornene fra 1/2 vanillestang)
2 tsk bagepulver
4 dl hvedemel
2 dl cremefraise
5 æggeblommer
Ingredienser marengs:
5 æggehvider
250 gram sukker
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Først snittes rabarber, og de vendes herefter med 1 dl sukker og trækker imens dejen røres sammen
- Smelt smør fx i mikrobølgeovn og lad køle lidt af
- Pisk æggeblommer, sukker og vanille hvidt
- Tilsæt cremefraise og smeltet (let afkølet) smør
- Bland mel og bagepulver og tilsæt det til skålen
- Vend indholdet i skålen forsigtigt indtil der ikke er flere klumper (pas på ikke at slå al luften ud af dejen!)
- Bland rabarberne i dejen og vend forsigtigt en gang eller to så de er fordelt
- Fordel dejen i 2 tærtefade eller 1 lille bradepande
- Kagen sættes i den 175 grader varme ovn
- Bages i 20 minutter eller indtil den er færdigbagt overalt
- Når kagen er færdig piskes æggehviderne stive (de skal ikke piskes for meget, kun lige til hviderne er blevet hvide og kan “stå selv”)
- Herefter vendes sukkeret i lidt efter lidt (det skal ikke piskes, men vendes forsigtigt i med en ske)
- Kom marengsen ovenpå kagen og bag igen i 20 minutter eller til marengsen er flot lysebrun på toppen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar