Verdens bedste pølsehorn (inspiration: valdemarsro)
Ingredienser:
1 dl sødmælk
50 g gær
1 dl græskyoghurt
1 æg (+ 1 ekstra til pensling)
400 g hvedemel, gerne fulkorns hvedemel
1 tsk salt
1 spsk sukker
3/4 dl oliven olie
500 g lækre pølser (jeg brugte oksekødspølser)
1-2 spsk tomat konsentrat
1-2 spsk tomat ketchup
Fremgangsmåde:
- Varm mælken op til 37 grader og rør gæren ud deri (mælken vil føles som samme temperatur som din lillefinger når den er 37 grader)
- Tilsæt den græske yoghurt, æg, sukker og salt
- Slutteligt røres melet i lidt af gangen
- Ælt godt i nogle minutter
- Lad dejen stå ved stuetemperatur i 1 time til hævning
- Rul derefter dejen ud og skær ca. 20-25 trekanter
- Bland tomatkoncentrat og ketchup sammen i en lille skål, og smør blandingen ud på trekanterne
- Rul derefter dejen rundt om pølserne, og læg dem på en bangeplade beklædt med bagepapir
- Lad pølsehornene efterhæve i 30 min.
- Tænd ovn på 225 grader varmluft
- Derefter pensles der med æg og drys evt. med sesamfrø
- Bag pølsehornene i ca. 15 min eller til de er lækre gyldne
Ingen kommentarer:
Send en kommentar