lørdag den 26. april 2014

Fladbrød med tzatziki og kylling a la greek style

Jeg må nok indrømme, at det meste mad, der indeholder hvidløg, er min yndlings mad! Derfor elsker jeg også græsk mad, og specielt tzatziki. Derfor er denne ret et must hjemme hos os en gang imellem :-) Fladbrødet er blødt og lækkert, og så passer det perfekt til kyllingen og tzatziki. Den perfekte sammensætning når det kommer til det græske køkken :-) Perfekt sommermad der ikke ligger så tungt i maven :-)


Fladbrød med tzatziki og kylling a la greek style (4 pers., inspiration: valdemarsro)
Ingredienser kylling:
500 g kyllingebryst 
4 spsk citron saft 
1 spsk tørret oregano 
1 spsk tørret rosmarin 
3 spsk olivenolie 
4 fed presset hvidløg 
salt 
peber 

Ingredienser fladbrød:
300 g fuldkornshvedemel eller almindelig hvedemel 
2 dl vand 
1 tsk salt 
4 spsk oliven olie 

Ingredienser tzatziki: 
1,5 agurk 
4 fed hvidløg 
2 spsk salt 
1-2 dl græsk yoghurt (bedøm selv hvor cremet, du vil have den)


Fremgangsmåde:
  • Om morgenen eller aftenen før skæres kyllingebryst ud i strimler, og kom det i en skål med olie, citronsaft, krydderier og hvidløg
  • Lad kyllingekødet ligge i marinaden i gerne 10 timer (gerne længere!)
  • Fladbrødene laves ved at blande mel, salt, vand og olie sammen i en skål (gerne en røremaskine)
  • Herefter skal der æltes grundigt
  • Lad dejen stå et lunt sted i ca. 30-60 min. til hævning 
  • Imens laves tzatziki ved at rive agurk
  • Drys lidt salt over den revne agurk, så smidder de lidt mere væske, og vrid dem herefter for væske
  • I en skål kommes knuste hvidløg, græsk yoghurt og agurk
  • Rør det godt sammen, og smag til med salt, og stil dernæst på køl til servering
  • Nu skal fladbrødene laves færdige, så del dejen i ca. 8 stykker 
  • Ved hjælp af et stykke bagepair rulles hver dej stykke helt tyndt til et fladbrød
  • Kom eventuelt lidt olie på kagerullen for at undgå, at dejen sætter sig fast
  • Steg brødene på en pande med middelhøj varme, til de bliver gyldne
  • Når alle fladbrød er stegt, skrues der helt op for varmen på panden 
  • Når paden er ultra varm, kommes kødet på med alt marinaden
  • Steg kyllingekødet på panden til det er gennemstegt 
  • Server retten straks med friske salatblade og tomat, og nyd den i godt selskab


Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar