Fladbrød med tzatziki og kylling a la greek style (4 pers., inspiration: valdemarsro)
Ingredienser kylling:
500 g kyllingebryst
4 spsk citron saft
1 spsk tørret oregano
1 spsk tørret rosmarin
3 spsk olivenolie
4 fed presset hvidløg
salt
peber
Ingredienser fladbrød:
300 g fuldkornshvedemel eller almindelig hvedemel
2 dl vand
1 tsk salt
4 spsk oliven olie
Ingredienser tzatziki:
1,5 agurk
4 fed hvidløg
2 spsk salt
1-2 dl græsk yoghurt (bedøm selv hvor cremet, du vil have den)
Fremgangsmåde:
- Om morgenen eller aftenen før skæres kyllingebryst ud i strimler, og kom det i en skål med olie, citronsaft, krydderier og hvidløg
- Lad kyllingekødet ligge i marinaden i gerne 10 timer (gerne længere!)
- Fladbrødene laves ved at blande mel, salt, vand og olie sammen i en skål (gerne en røremaskine)
- Herefter skal der æltes grundigt
- Lad dejen stå et lunt sted i ca. 30-60 min. til hævning
- Imens laves tzatziki ved at rive agurk
- Drys lidt salt over den revne agurk, så smidder de lidt mere væske, og vrid dem herefter for væske
- I en skål kommes knuste hvidløg, græsk yoghurt og agurk
- Rør det godt sammen, og smag til med salt, og stil dernæst på køl til servering
- Nu skal fladbrødene laves færdige, så del dejen i ca. 8 stykker
- Ved hjælp af et stykke bagepair rulles hver dej stykke helt tyndt til et fladbrød
- Kom eventuelt lidt olie på kagerullen for at undgå, at dejen sætter sig fast
- Steg brødene på en pande med middelhøj varme, til de bliver gyldne
- Når alle fladbrød er stegt, skrues der helt op for varmen på panden
- Når paden er ultra varm, kommes kødet på med alt marinaden
- Steg kyllingekødet på panden til det er gennemstegt
- Server retten straks med friske salatblade og tomat, og nyd den i godt selskab
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar