Bagt laks med tomat og asparges (ca. 4 pers.)
Ingredienser:
3-4 lakse stykker med skind á 150g
1 dåse asparges eller et bundt friske
1 citron (saften herfra)
1 rød chili (frisk)
45 g dåse ansjoser i olie
4 fed hvidløg
4 tomater (skået i kvarte)
1 lille håndfuld frisk basilikum (groft hakket)
Fremgangsmåde:
- Tænd ovn på det højeste den kan (i mit tilfælde var det 250 grader grill, men hvis din ovn ikke har grill, så undgå varmluft og brug i stedet normal over-under varme, og stil fadet så høj som muligt i ovnen)
- Kom lakse stykkerne i et ovnfast fad med skindsiden opad
- Åben dåsen med ansjoser og hak dem groft
- Kom olien fra dåsen med ansjoser over fisken, og fordel olien på alle laksestykkerne
- Drys de grofthakkede ansjoser over laksestykkerne
- Knus hvidløg over fisken med en hvidløgs presser
- Kom citron saften over lakse stykkerne, og læg tomaterne der er skåret i kvarte rundt om fiskestykkerne
- Skær chili i grove stykker og drys over fisken sammen med basilikum
- Kom fadet ind i ovnen i ca. 15 min. eller til skindet er sprødt
- Efter ca. 10 minutter kommes aspargesne også i fadet
- Server straks med enten lækre kartofler, pasta eller salat
Ingen kommentarer:
Send en kommentar