Verdens bedste pebernødder (200-250 stk, inspiration: valdemarsro)
Ingredienser:
250g smør
250g sukker
1 tsk stødt ingefær (evt. frisk ingefær hvis man kan lide det)
1 tsk kanel
1 tsk hvid peber
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 dl piskefløde
500g mel
Fremgangsmåde:
- Smør og sukker piskes godt sammen
- Herefter piskes fløden i
- Alle de tørre ingredienser blandes godt sammen i en anden skål, og tilføjes herefter til skålen med de våde ingredienser
- Dejen vil ikke samle sig, men fortvivl ikke, dejen skal bare æltes med hænderne til den er en samlet dej
- Tril herefter dejen ud i stænger med diameter på omkring 1 cm og skær ud i passende stykker (ca 1 cm)
- Herefter rulles pebernødderne runde og sættes på bagepapir (de hæver ikke så meget, så de kan stå stå forholdsvis tæt)
- Jeg får 4 bageplader fyldt med pebernødder af denne opskrift
- Bag i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter eller indtil de lige er blevet let gyldne, men de må endelig ikke få for meget
Jeg er normalt ikke den store tilhænger af pebernødder, men I sælger dem godt, så måske jeg skulle forsøge ;)
SvarSletJeg var som sagt heller ikke glad for pebernødder tidligere, men ja du må altså afprøve disse, for de er virkelig gode! Hvis du er til det, så prøv evt. friskrevet ingefær i stedet :-)
Slet