mandag den 18. november 2013

Verdens bedste pebernødder

Ja dette er faktisk opskriften på verdens bedste pebernødder! Tidligere har jeg overhovedet ikke kunne lide hjemmelavede pebernødder, men nu er det næsten min yndlings julesmåkage! Disse pebernødder smager bare fantastisk :-) De er dog ikke de sundeste i verden, men det er jo også kun jul en gang om året. Min weekend blev udover pebernødde-bagning brugt på bachelorskrivning, min nye trænings-afhængighed "stepfit medium" og fødselsdags-fejring af vores søde mor, så nu er der forhåbentlig ladt op til en ny, lang uge :-)

Verdens bedste pebernødder (200-250 stk, inspiration: valdemarsro)
Ingredienser:
250g smør
250g sukker
1 tsk stødt ingefær (evt. frisk ingefær hvis man kan lide det)
1 tsk kanel
1 tsk hvid peber
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 dl piskefløde
500g mel
Fremgangsmåde:
  • Smør og sukker piskes godt sammen
  • Herefter piskes fløden i
  • Alle de tørre ingredienser blandes godt sammen i en anden skål, og tilføjes herefter til skålen med de våde ingredienser
  • Dejen vil ikke samle sig, men fortvivl ikke, dejen skal bare æltes med hænderne til den er en samlet dej
  • Tril herefter dejen ud i stænger med diameter på omkring 1 cm og skær ud i passende stykker (ca 1 cm)
  • Herefter rulles pebernødderne runde og sættes på bagepapir (de hæver ikke så meget, så de kan stå stå forholdsvis tæt) 
  • Jeg får 4 bageplader fyldt med pebernødder af denne opskrift 
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter eller indtil de lige er blevet let gyldne, men de må endelig ikke få for meget
Charlotte

2 kommentarer:

  1. Jeg er normalt ikke den store tilhænger af pebernødder, men I sælger dem godt, så måske jeg skulle forsøge ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg var som sagt heller ikke glad for pebernødder tidligere, men ja du må altså afprøve disse, for de er virkelig gode! Hvis du er til det, så prøv evt. friskrevet ingefær i stedet :-)

      Slet