lørdag den 16. november 2013

Cheesecake-brownie med hindbærskum

Denne kage er intet mindre end fantastisk! Brownie er godt, cheesecake er godt og hindbærskum er godt, men tilsammen er disse tre ting en himmelsk mundfuld! Jeg siger jer, denne kage er en gudespise, men sørg for at gardere jer med en masse gæster eller evt. kun lave halv portion hvis I er seks personer eller derunder, der skal spise den, for den er ikke ligefrem kalorielet, og den mætter virkelig godt! Denne kage blev nøje udvalgt af min kæreste til at servere til hans fødselsdag sidste weekend, og kagen var et hit, og alle var vilde med specielt den tunge og lækre brownie, der smagte fantastisk af mørk chokolade. I kagen på billederne er brownie delen ganget op med 1,5, men når den skal bages igen, vil jeg følge opskriften sådan, som jeg har skrevet den herunder.


NB: min cheesecake masse skilte (blev flydende), da jeg brugte kolde æg direkte fra køleskabet, så lad endelig alle ingredienser få samme temperatur (stuetemperatur). Den skilte cheesecakemasse gjorde, at den del af kagen ikke blev så luftig, som den burde, og så skulle kagen have lidt ekstra tid i ovnen, men smagen fejlede bestemt ikke noget :-)

Brownie-cheesecake med hindbærskum (til 12-16 personer (lille bradepande 32x23x5), inspiration: Hummingbird Bakery "Kagebog")
Ingredienser brownie:
200g mørk chokolade grofthakket (jeg brugte 75%)
200g smør
250g flormelis (kan her godt udskiftes med almindelig sukker) 
3 æg
100g hvedemel

Ingredienser cheesecake:
400g flødeost (ikke light!)
150g flormelis
½ tsk vanille ekstrakt
2 æg

Ingredienser hindbærskum:
3 dl piskefløde
40-50g sukker (opskriften siger 100g, men jeg synes hindbærskummet skal være syrligt som modspil til den ellers ret søde kage)
150g hindbær (gerne fra frost)

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 170 grader over-/undervarme
  • Smelt chokoladen over vandbad
  • Pisk smør (stuetemperatur) og sukker til det er luftigt
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk grundigt efter hvert æg
  • Rør melet i lidt af gangen, hvorefter der tilsidst piskes så alt er godt fordelt
  • Rør nu den (afkølede) smeltede chokolade i med en grydeske indtil den er helt fordelt
  • Fordel browniedejen i en bagepapirs-beklædt, lille bradepande
  • Lad stå imens cheesecake-massen forberedes

  • I en skål piskes flødeost, sukker og vanilleekstrakt luftigt ved mindste hastighed
  • Herefter piskes ved lav hastighed æggene i et ad gangen
  • Rør ikke for længe i dejen, for så kan osten godt ende med at skille
  • Cheesecake-massen smøres nu ovenpå den ubagte browniedej
  • Sæt kagen i den forvarmede ovn og bag i ca. 35 eller indtil kagen er fast og lidt gylden i kanten (midten skal stadig være bleg!)
  • Lad nu kagen afkøle helt hvorefter den sættes på køl i min. 2 timer (gerne natten over)
  • Dagen efter forberedes hindbærskummet
  • Tø hindbærene op hvis de er fra frost
  • Tilføj sukker til fløden, og pisk fløden til skum 
  • Mos hindbærerne godt med en gaffel
  • Bland hindbærerne i flødeskummet
  • Hindbærskummet smøres på den køleskabskolde kage (ovenpå cheesecake laget)
  • Nyd!


Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar