fredag den 9. august 2013

Kiwi-citron muffins med kokos glasur

I dag har jeg bagt disse muffins til familien her i Australien, og de var helt vilde med dem! De smagte nu også super skønt. De er søde men stadigvæk lidt syrlige pga. kiwien, og så er de meget forfriskende og super lækre til en dejlig varm sommerdag. Jeg valgte at lave grøn glasur, for at den lille pige skulle synes, de var lidt ekstra seje ;-) Hvilket, som forventet, også var et stort hit, men man kan sagtens undlade farve og bare lave dem med hvid glasur. Den friske kiwi som pynt på toppen gjorde lige lidt ekstra ved smagen. 


Kiwi-citron muffins med kokos glasur (ca. 15 muffins)
Ingredienser kagen: 
2 æg
150 g sukker
Vanillekorn fra en halv vanillestang
3/4 dl nødde olie (jeg brugte cashewolie)
1 ½ dl yoghurt naturel
Skal fra en økologisk citron
Saften fra en halv citron
½ dl vand
1 dl kokosmel (hvis man bruger dansk groft kokosmel, skal det helst blendes inden)
ca 250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
4 modne kiwier
3 spsk flormelis


Ingredienser glasur:
10 spsk flormelis
2 spsk kokosmel (hvis man bruger dansk groft kokosmel, skal det helst blendes inden)
Ca. 3-4 spsk vand
Lidt grøn frugt farve


Fremgangsmåde: 
- æg og sukker røres godt sammen til en luftig masse
- tilsæt alle de våde ingredienser (dvs. vanillekorn, olie, yoghurt, citron, vand) og rør godt
- tilsæt alle de tørre ingredienser (kokosmel, mel og bagepulver)
- tænd ovn på 200 grader varmluft
- blend kiwi med flormelis til det er en klistret sovse-agtig masse, og rør derefter kiwi-massen i dejen
- fordel dejen i forme og bag dem ved 200 graders varmluft i ca. 20-25 min.


- lad kagerne køle helt af, når de er færdigbagte
- i en skål: bland alle ingredienserne til glasuren, og fordel glasuren på kagerne
- pynt eventuelt med kiwi skiver, så de ser ekstra lækre ud :-)


Bettina 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar