lørdag den 17. august 2013

Cremeboller med chokolade

I dag fik vi gæster på besøg til morgenkaffe, og derfor tænkte jeg straks på at bage nogle cremeboller, da sådan nogle ikke er alt for kaget, men stadigvæk lidt morgenmads agtige. Og de var et hit! De er meget lækre, bløde i dejen, og cremen var lige prikken over i'et med chokoladestykkerne. Bollerne er fulde af smag, men igen var de altså ikke for søde. Jeg kan stærkt anbefale denne opskrift til alle mad-elskende personer! :-)


Cremeboller med chokolade (ca. 20 små cremeboller)
Ingredienser dej: 
2 dl mælk
50 g gær
140 g smør
1 æg
500 g hvedemel
½ tsk salt
3 spsk sukker
et par dråber vanille essens

Ingredienser cremefyld: 
2 dl mælk
2 æg
4 spsk sukker
korn fra ½ vaniljestang
1½ spsk hvedemel

100 g hakket chokolade

Ingredienser glasur: 
Flormelis
Vand
Evt. lidt frugtfarve
Evt. lidt krymmel


Fremgangsmåde: 
- lun mælken i mikrobløgeovnen (eller i en gryde) til den er lillefingervarm
- kom mælken i en skål og rør gæren ud heri
- tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt tilbage med melet, dejen skal være blød og ikke tør
- stil dejen til hævning i ca. 1-1½ time med et fugtigt viskestykke over i et varmt rum

- mens dejen hæver laves cremen
- kom alle ingredienserne på nær chokoladen i en tykbundet gryde
- bring blandingen i kog ved høj varme og pisk godt, hele tiden mens gryden er over blusset, ellers brænder det på
- blandingen skal være i kog i ca. 5 min, og herefter skulle cremen gerne være dejlig tyk
- under afkølingen røres der lidt i cremen, så den ikke sætter sig fast på bunden
- cremen skal køles helt af inden brug, og kan derfor med fordel sættes i køleskabet
- hak chokoladen i små stykker og bland den med cremen


- efter hævningen slåles dejen ned på et meldrysset bord
- herefter æltes dejen godt i gennem
- dejen rulles ud i en firkant, som herefter inddeles i små mindre firkanter ca. 10*10 cm


- i hver lille firkant lægges ca. 1 spsk fyld
- saml dejen om fyldet sådan små pakker bliver dannet
- klem enderne godt sammen sådan så cremen ikke løber ud (man kan med fordel benytte vand som en slags 'lim', sådan siderne bliver limet sammen)
- på en bageplade med bagepapir sættes pakkerne med enderne nedad


- bollerne skal efterhæve i ca. 45 min.
- herefter pensles der evt. med et sammenpisket æg, hvilket gør dem ekstra sprøde
- tænd ovnen på ca. 225 grader, og bag dem i ca. 10 minutter eller til de er gyldne på toppen
- lad bollerne køle helt af
- lav glasuren og fordel den på bollerne, når de er helt kolde og drys med krymmel


Bettina 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar