tirsdag den 1. september 2015

Gulerodsbrud á la Salling bageren

Da jeg gik i gymnasiet, gik min gåtur fra bussen til Katedralskolen hver dag forbi Salling, hvor der altid duftede skønt fra bageren. Så ja jeg har vist besøgt Sallings bager et par gange i løbet af min gymnasie-tid ;-) En af mine favoritter hos Sallings bager har altid været deres gulerodsbrud, som er bløde, saftige og har den helt rigtige skorpe. De her gulerodsbrud smager præcis, som dem man kan købe ved Sallings bager! De er så gode, og så er de super nemme at lave!


Gulerodsbrud á la Salling bageren (12 store, inspiration: frkmuffin)
Ingredienser:
50 g gær
2,5 dl kærnemælk (kan erstattes af en blanding af mælk og skyr/yoghurt/cremefraiche/kærnemælk)
1 æg
0,5 dl sukker
3 store gulerødder groftrevet 
2 store håndfulde solsikkekerner
100 g smør (smeltet)
600 g hvedemel (evt. lidt mere)


Fremgangsmåde:
  • Rør gæren ud i kærnemælken
  • Tilsæt æg, sukker, revet gulerod og solsikkekerner
  • Smelt smørret fx i mikrobølgeovn
  • Tilsæt nu melet lidt efter lidt skiftevis med smørret, og ælt dejen godt igennem (dejen skal være fast og elastisk, men stadig ret klistret)
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time til den er hævet til mindst dobbelt størrelse
  • Ælt nu dejen hurtigt igennem
  • Sæt en lille skål på køkkenbordet med vand i
  • Form nu gulerodsbrud ved at dyppe hænderne i skålen med vand hvorefter en klump dej klemmes nogenlunde rund og sættes på en bageplade med bagepapir med godt mellemrum, da de vokser godt under hævningen og bagningen
  • Sådan fortsættes der til der ca. er 12 gulerodsbrud
  • Lad gulerodsbrudene efterhæve i 30 minutter
  • Når de er hævet, så pensles gulerodsbrudene med lidt vand
  • Bag dem i ca. 15 minutter ved 200 grader varmluft




Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar