torsdag den 24. september 2015

Chokoladekage med drømmekage-topping

For et stykke tid siden så jeg denne opskrift på chokoladekage med drømmekage-topping, og jeg må indrømme, at jeg med det samme blev lidt forelsket! Dette er jo en kage med 'the best of both worlds', da den både består af en lettere tung chokoladekage, og så har den drømmekage toppingen, som man jo ikke kan andet med end at elske! Og nu har jeg så fundet ud af, at drømmekage-topping på en chokolade kage er et kæmpe hit. Kagen er super lækker, og den var perfekt tung som en fin dessert :-)


Chokoladekage med drømmekage-topping (form der er 21x21cm, inspiration: cutecarbs)
Ingredienser kage:
150 smør
100 g chokolade
2 æg
150 g sukker
1 tsk vanilje sukker
2 spsk kakao
170 g hvedemel

Ingredienser topping:
90 g smør
150 g brun farin
30 ml mælk
45 g kokosmel
40 g havregryn


Fremgangsmåde:
  • Tænd ovn på 175 grader over/under varme 
  • Start med at lave kagen ved at smelte smør og derefter chokolade i en gryde 
  • I mens piskes æg med sukker og vaniljesukker 
  • Derefter blandes det smeltede smør og chokolade i ægge massen 
  • Slutteligt blandes mel og kakao i, til dejen er homogen 
  • Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter 
  • I mens kagen er i ovnen, laves topping 
  • Bland alle ingredienserne i en lille gryde, og varm det op til lige under kogepunktet 
  • Kom toppingen på kagen efter den har været i ovnen i de 25 minutter, og bag derefter kagen 5-10 minutter mere 
  • Lad herefter kagen køle af på en rist 
  • Kagen er bedst efter en nat i køleskabet 
  • Kagen opbevares på køl 



Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar