Vores farmor laver disse fantastiske småkager, og hos hende hedder de krumkager. Jeg har dog fundet ud af, at opskriften stammer fra Frankrig, hvor de egentlig hedder tuiles. Disse småkager er super sprøde med knasende mandel-stykker, og så smager de bare virkelig virkelig godt! Vores farmor lægger de varme småkager på noget rundt, imens de køler af, og således får småkagerne den krumme facon, som nok har givet dem navnet krumkager ;-) Sådan blev mine selvfølgelig også lavet, men det behøver man ikke gøre, hvilket så gør småkagerne helt vildt hurtige og lette at lave.
100 g smør
100 g sukker
100 g hvedemel
ca. 50 g mandler (hakket)
Fremgangsmåde:
- Lad smøret få stue temperatur eller smelt det halvt (så det ikke bliver for varmt) i mikrobølgeovn
- Bland nu smøret med sukker og mel, så det bliver en homogen masse
- Sæt dejen i køleskab
- Imens smuttes mandlerne ved at overhælde med kogende vand og lade dem stå i vandet i mindst 5 minutter
- Herefter hakkes mandlerne så der både er groft- og fint-hakkede stykker
- Kom mandlerne i dejen og rør det hele godt sammen
- Tænd nu ovnen på 200 grader almindelig ovn
- Når ovnen er varm, sættes der 9-12 små kugler formet med en teske på en bageplade med bagepapir (tryk dem evt. lidt flade, men det er ikke nødvendigt)
- Bag i 7-8 minutter eller indtil de er flot brune i kanten
- Når småkagerne kommer ud, skal de lige ligge lidt, indtil de er kølet så meget af, at de forsigtigt kan skubbes fra bagepapiret til fx en kagerulle eller en vinflaske og køle helt af
- Man kan også tage dem direkte fra ovnen (stadig på bagepapiret) og lægge over noget rundt, men det kræver, at man står og holder på bagepapiret indtil de er stort set er helt kolde, hvilket gør det til lidt af et projekt, når der fx kun kan ligge 3 krumkager på en kagerulle af gangen ;-)
- Opbevar krumkagerne i en kagedåse, så holder de sig sprøde
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar